POTPUNO SE OPORAVIO: Vladika Lavrentije (86) nakon zdravstvenih komplikacija napustio Klinički centar Srbije
Foto: Dragana Udovičić

spc

POTPUNO SE OPORAVIO: Vladika Lavrentije (86) nakon zdravstvenih komplikacija napustio Klinički centar Srbije

Društvo -

Episkop šabački i administrator valjevske eparhije SPC Lavrentije napustio je juče Klinički centar Srbije gde je bio zbrinut nekoliko dana zbog upalnih procesa u ustima koji su eskalirali.

Vladika se potpuno oporavio i vratio se obavezama u obe eparhije. Zbog zdravstvenih problema, najstariji arhijerej nije bio u mogućnosti da predsedava izbornim saborom SPC, na kome je dosadašnji mitropolit zagrebačko- ljubljanski Porfirije izabran za 46. srpskog patrijarha.

- Vladika je svim srcem pozdravio izbor mitropolita Porfirije za novog srpskog patrijarha smatrajući da je u doslovnom smislu u svemu dostojan za taj visoki duhovni položaj - kažu u Eparhiji šabačkoj.

Episkop Lavrentije je na Savindan napunio 86 godina. Iza njega su 54 godine episkopskog staža, a po tome mu nema ravna u pravoslavnom, ali i celom hrišćanskom svetu. Predsedavao je izbornim saborom SPC kad je izabran predhodni patrijarh Irinej i radovao se da će da predsedava i pri izboru novog poglavara SPC, ali su ga u tome sprečili zdravstveni problemi.

Vladika je u svom domu u Duhovnom i kulturnom centru u Kasarskim livadama kod Šapca. Uspešno se čuva od korona virusa. Primio je obe doze vakcine i što se opakog virusa tiče nema problema.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track