PROLEĆE I SNEG U MARTU: Meteorolog Todorović otkrio kada stižu hladni dani i pad temperature SLEDEĆE NEDELJE DO 19 STEPENI
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

PROLEĆE I SNEG U MARTU: Meteorolog Todorović otkrio kada stižu hladni dani i pad temperature SLEDEĆE NEDELJE DO 19 STEPENI

Društvo -

Nakon što je ceo region bio iznenađen snegom u Atini, mnogi su se pitali da li nas ne treba onda iznenaditi ukoliko snežne padavine budu i u Srbiji tokom proleća.

Meteorolog Nedeljko Todorović istakao je kakvo nas vreme čeka tokom ovog meseca, u koji smo "zagazili".

Todorović navodi da je moguće da sledeće nedelje temperatura bude čak i do 19 stepeni.

Po nekom ritmu mogu uslediti i smene toplih i hladnih perioda, a do još jednog pada temperature moglo bi da dođe jedino između 10. i 15. marta, dodao je Todorović.

Nedeljko Todorović
foto: TV Pink Printscreen

- Toplije vreme nas svakako očekuje tokom marta meseca. Povremeno nas ne treba iznenaditi zahlađenja, sa kratkotrajnim kišama, što je uobičajeno za ovaj deo godine kada nam stiže proleće - istakao je Todorović i dodao da je čak moguć i slab sneg u nižim predelima oko 6. marta, a da nakon toga ne treba da strepimo da li će se ponovo zabeleti.

Kako je meteorolog pojasnio, svakog meseca se dešavaju temperaturne oscilacije, na koje treba da naviknemo, kao primer naveo je to da će u jednom periodu ovog meseca temperatura dostizati 19 podeok, a jedan vikend čak samo od sedam do deset stepeni maksimum.

Pljuskove koje je najavio počeće intenzivnije da se "ređaju" krajem aprila i u maju mesecu.

(Kurir.rs/ Srbija danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track