Najnovije vesti

I GRCI U SRBIJI SE NADAJU: Od 1. maja Srbi na grčke plaže mogu i bez vakcine, ali ovaj uslov moraju da ispune!
Foto: Youtube Printscreen

sve zavisi od pregovora

I GRCI U SRBIJI SE NADAJU: Od 1. maja Srbi na grčke plaže mogu i bez vakcine, ali ovaj uslov moraju da ispune!

Društvo

Svako ko nije primio vakcinu biće u obavezi da uradi brzi antigenski test na granici

BEOGRAD - Ministarstvo turizma je u pregovorima oko sistematizacije kovid pasoša, odnosno sertifikata o vakcinaciji i od toga zavisi da li će državljani Srbije moći da uđu u Grčku od 1. maja ili 1. juna - kaže Vasilios E. Proveleggios, osnivač i predsednik Građanske stranke Grka Srbije i Udruženja Grci Srbije.

Kada je reč o uslovima koje će Grci tražiti za ulazak stranaca van EU na njihovu teritoriju, on kaže da će to biti ili sertifikat o vakcinaciji ili brzi antigenski test koji će nevakcinisani uraditi na samoj grčkoj granici.

Zakintos, plaža, more, letovanje
foto: Youtube Printscreen

- Izvesno je da će od 1. maja u Grčku moći da uđu državljani Velike Britanije, kao i Izraela, jer je sa ovim zemljama Grčka potpisala bilateralne sporazume o ulasku i definisala uslove – pojašnjava naš sagovornik.

Kada je reč o državljanima Srbije koji žele da odu u Grčku i pitaju se kad će im to biti omogućeno, gospodin Vasilios E. Proveleggios kaže da je sada loptica u dvorištu Srbije: - Srbija ima veliki broj vakcinisanih protiv korona virusa, imamo najviše vakcinisanih u ovom delu Evrope. Datum od kog će državljani Srbije moći da uđu u Grčku zavisi od pregovora Ministarstva turizma i grčkih nadležnih organa.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...