Pokrajinska vlada će sa 52,4 miliona dinara finansirati izgradnju bloka B Predškolske ustanove „Poletarac” u Odžacima
Foto: Pokrajinska vlada

Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade

Pokrajinska vlada će sa 52,4 miliona dinara finansirati izgradnju bloka B Predškolske ustanove „Poletarac” u Odžacima

Srbija -

Izgradnjom tog objekta biće rešen višegodišnji problem smeštaja predškolaca i dece mlađeg uzrasta u PU „Poletarac” koja se zbog manjka kapaciteta te ustanove nalaze na listi čekanja. Broj dece koja čekaju na mesto u vrtiću u radnoj 2020/21. godini dostigao je 100, što je više nego duplo u odnosu na prethodnu godinu.

Ukupna vrednost investicije je 62,9 miliona dinara, od čega će Pokrajina obezbediti 52,4, a Opština Odžaci 10,5 miliona dinara.

Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada donela je rešenje da se Opštini Bač usmeri 30 miliona dinara za postupak javne nabavke za radove na izgradnji kolektivne zgrade za socijalno stanovanje, u kojoj će biti smeštene porodice iz Bača čiji su domovi izgoreli u požaru u oktobru 2020. godine.

Za šesnaest porodica, koje su ostale bez krova nad glavom u požaru u naselju Ekonomija 1 u Baču, lokalna samouprava je obezbedila privremeni smeštaj. Кako bi se trajno rešilo njihovo stambeno pitanje, Opština je donela odluku da se izgradi zgrada za socijalni smeštaj, za šta je obezbeđena projektno-tehnička dokumentacija i građevinska dozvola.

Pokrajinska vlada je u novembru prošle godine već izdvojila gotovo dva miliona dinara za obezbeđivanje privremenog smeštaja za te porodice, u kojima je jedanaestoro dece, kao i za troškove struje.

Foto: Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track