DR TIODOROVIĆ ZA KURIR: Čak 80 odsto zaraženih ima britanski soj! Sledeći krizni štab u ponedeljak, tražićemo produženje mera!
Foto: TV Prva printscreen

ALARMANTNO

DR TIODOROVIĆ ZA KURIR: Čak 80 odsto zaraženih ima britanski soj! Sledeći krizni štab u ponedeljak, tražićemo produženje mera!

Društvo -

BEOGRAD - Niko od nas iz kriznog štaba nije zadovoljan što je pooštravanje mera samo za ovu nedelju, ali ovakav kompromis je poslednja moguća mera da se izborimo s koronom. Čak 80 odsto zaraženih, po onome što rade naše laboratorije, dokazano je inficirano britanskim sojem za koji je se zna da je veoma zarazan, da se lako širi. Dobrim delom i zato imamo ovako mnogo pozitivnih, a dobrim delom i zbog nepoštovanja mera - kaže za Kurir prof. dr Branislav Tiodorović.

On dodaje da su na kriznom štabu jutros imali žestoku raspravu.

- Oni koji se zalažu za ekonomiju, što apsolutno možemo da shvatimo je dobro znamo da nije lako ljudima koji je rade, ali treba da znamo i da su zdravstveni radnici u strašnom problemu i da u bolnicama nema više mesta da se smeštaju teški pacijenti - ističe Tiodorović i dodaje:

- Mere važe do ponedeljka ujutru, a najverovatne će tada i biti sledeća sednica kriznog štaba, kada ćemo tražiti produženje mera. Procena medicinskog dela kriznog štaba je da podaci neće biti bolji, da ćemo čak imati i lošije brojke u taj ponedeljak i tražićemo produženje mera - naglašava Tiodorović.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track