02:10

Najbolji prijatelj i komšija roba u Nišu otkrio detalje iz njegovog života

KOMŠIJA OTKRIVA

SLUČAJ MODERNOG ROPSTVA U NIŠU! Jozefov prijatelj iz detinjstva tvrdi: Znamo se 60 godina, dobar je čovek i vrsni lekar (KURIR TV)

Društvo -

Penzionisani doktor kardiologije Jozef G. iz Niša zapao je u ropstvo, a njegov najbolji prijatelj iz detinjstva Miodrag Mitić za Kurir televiziju otrkiva da su se poslednjih godina udaljili, da ga je viđao malo ređe, za razliku od njegove žene i deteta.

"Mi smo drugari od prvog osnovne, znamo se od 1959. godine. Otišao je prvi u penziju, znam ga kao dobrog čoveka, vrsnog lekara, dobrog đaka", rekao je Mitić.

N.N. i D.P. se terete za krivično delo trgovina ljudima kao saizvršioci. Oni su oštećenog J.G. primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali ga da pozajmljuje novac koji bi im davao.

Da podsetimo, Više javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu protiv N.N. i D.P. iz Niša zbog sumnje da su poslednje dve godine starijeg Nišliju tretirali kao svog roba, a sud im je odredio pritvor u trajanju do 30 dana kako ne bi uticali na istragu. Inače, za ovo krivično delo predviđena kazna zatvora je više od 10 godina.

Šta o ovom slučaju kažu građani Niša, pogledajte u prilogu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track