01:43

Mačka dobrila osetila požar i munjevitom reakcijom spasila živote

Sprečila katastrofu

DOBRILA, MAČKA HEROJ! Osetila požar i munjevitom reakcijom spasla živote 30 LJUDI! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Poznato je da je pas najverniji čovekov prijatelj. Naša neobična priča donosi još jedno herojstvo, ali sa glavnom ulogom mačkom Dobrilom. Ova nesvakidašnja maca je osetila požar u zgradi, probudila vlasnika i tako ih spasila od katastrofe.

Te noći, dok je deo zgrade goreo, svi su spavali. Jedino je Dobrila osećala da nešto nije u redu.

"Stala je na moje grudi, propela se, iskezila zube i počela da reži na vrata. Ja nikada nisam čuo da to radi. Kao mali pas, bukvalno. I onako probuđen vidim nju u polumraku kako bukvalno rrrr-rrrr, i ja sam tu, šta se dešava, skočila je od mene i otišla ka vratima. I kako sam otvorio vrata, kao da sam otvorio vrata od pakla. Prva stvar koja mi je pala na pamet bila je ,,Ode zgrada". Tako da sam instinktivno jurnuo ka ulaznim vratima, kroz onaj dim, bez maske, otvorio ta vrata da dim izađe, jurnuo dole u podrum, otvorio još dvoja vrata da se napravi malo, da, ne znam kako, pod taj dim sam išao pod adrealinom." - prepričava Ivan Janković, Dobrilin vlasnik. Brzom reakcijom vatrogasaca tragedija je izbegnuta, a Dobrila se ovim gestom odužila vlasniku koji ju je jedne večeri spasao sa ulice.

"Ja sam nju spasao te noći i definitivno joj produžio život, a evo posle pet godina, dobila je priliku da mi se oduži, da ona meni i celoj zgradi, još 30 ljudi spasi život."

Dotrajali osigurači na zgradi staroj skoro sto godina doveli su do požara, a kao zamenu za protivpožarni alarm stanarima je poslužila mačka.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:23

Humanitarna akcija Subotičana: Donirali igračke za bolesnu decu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track