Porfirije osudio svaku nasilnu metodu lečenja
Foto: Rtv

Porfirije osudio svaku nasilnu metodu lečenja

Društvo -
Eksplicitan stav SPC je da su metode nasilja apsolutno neprihvatljive za bilo kakvo lečenje bilo koje bolesti, rekao je episkop Porfirije

NOVI SAD - Jegarski episkop Srpska pravoslavne crkve (SPC) Porfirije osudio je danas svaku nasilnu metodu u lečenju bolesti zavisnosti.

Porfirije je na konferenciji za novinare u crkvenoj komuni za lečenje bolesti zavisnosti "Zemlja živih" na Čeneju kraj Novog Sada rekao da je eksplicitan stav SPC da su metode nasilja apsolutno neprihvatljive za bilo kakvo lečenje bilo koje bolesti.

"O tome mogu da posvedoče svi momci koji su u našoj komuni kao i svi koji su u drugim kućama. Naš temelj i okvir je isključivo ljubav", rekao je Porfirije pod čijim okriljem radi ova komuna.

On je dodao da je u komuni sve transparentno, da nema nikakve mistifikacije i da sve funkcioniše na tom principu. Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Milan Đukić posetio je danas centar za rehabilitaciju zavisnika "Zemlja živih". Nakon obilaska ovog centra predviđena je poseta Rehabilitacionom centru "Raskršće" na Čeneju i Centru "Duga" u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track