ZABRINJAVAJUĆE SLAB ODZIV ZA IMUNIZACIJU U KRAGUJEVCU: Za dva dana nijedan student nije primio vakcinu!
Foto: Shutterstock

alarmantno

ZABRINJAVAJUĆE SLAB ODZIV ZA IMUNIZACIJU U KRAGUJEVCU: Za dva dana nijedan student nije primio vakcinu!

Društvo -

Nijedan student univerziteta u Kragujevcu, za dva dana, od kako je počela organizovana vakcinacija te populacije, nije primio vakcinu protiv koronavirusa.

Naime, organizovana vakcinacija studenata širom Srbije počela je u ponedeljak, ali se u Studentsku polikliniku domu zdravlja Kragujevac do juče nije javio nijedan budući akademac.

- Obaveštavamo vas da je Dom zdravlja Kragujevac od 22. marta 2021. godine počeo sa vakcinacijom studenata zainteresovanih za imunizaciju protiv virusa kovid-19. Vakcinacija će se vršiti svakog radnog dana u prostorijama Studentske poliklinike Doma zdravlja Kragujevac, u periodu od 10 do 13 časova. Studenti koji žele da se vakcinišu nisu u obavezi da se prijavljuju preko portala e-uprave. Dovoljno je da sa zdravstvenom karticom i ličnom kartom dođu do Studentske poliklinike i iskažu interesovanje za vakcinom. Trenutno se vakciniše "Astra Zeneka" vakcinom protiv Kovida-19" - obaveštenje je koje je istaknuto na sajtu Doma zdravlja Kragujevac.

Dok jedni pominju da je glavni razlog za nezainteresovanost studenata upravo vakcina Astra Zeneka oko koje su se širile dezinformacije na društvenim mrežama, drugi ističu da je razlog tome što je obaveštenje o vakcinaciji kasno prosleđeno Studentskom centru i Studentskom parlamentu.

Univerzitet u Kragujevcu, sa pripadajućim fakultetima u Užicu, Čačku i Jagodini, ima oko 40.000 studenata.

Marija Gnjatovic, dr Marija Gnjatović
foto: Printscreen/TV Prva

Stručnjaci su i ranije upozoravali da upravo pripadnici mlađe populacije najviše šire virus, a isticali su da ni oni u nekim slučajevima nisu pošteđeni težih oblika bolesti

- Populacija između 18 i 20 je ona koja najviše prenosi virus jer su društveno aktivni i ne poštuju epidemiološke mere - rekla je dr Marija Gnjatović, saradnica Instituta za primenu nuklearne energije (INEP) za RTS.

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track