KRALJEVO: Obeležen Dan sećanja na stradale branioce otadžbine
Foto: J. S.

Udruženje porodica palih boraca

KRALJEVO: Obeležen Dan sećanja na stradale branioce otadžbine

Srbija -

KRALJEVO - Grad Kraljevo, zajedno sa Udruženjem porodica palih boraca ratova od 1990. do 1999. godine, Udruženjem učesnika rata 1991 - 1999., Udruženjem ratnih vojnih invalida grada Kraljeva i Vojskom Srbije, obeležio je u sredu 24. mart, Dan sećanja na branioce otadžbine stradale u ratovima od 1990. do 1999. godine.

Kraljevo, dan secanja, branioci otadzbine
foto: J. S.

- Na današnji dan, u čudnim i teškim okolnostima uzrokovanim virusom korona, sećamo se junaka koji su dali svoje živote na braniku otadžbine i izuzetno je važno da te junake i njihovu žrtvu nikada ne zaboravimo. Ničim izazvani, doživeli smo teško bombardovanje i agresiju NATO, koja je odnela velike žrtve, a posledice toga osećamo i danas, rekao je ovom prilikom Vukman Rakočević, zamenik gradonačelnika Kraljeva.

On je istakao da su ljudi koji su odobrili agresiju NATO znali za moto sa kraljevačkog grba - „Nama dobro, a nikome zlo“, verovatno to nikada ne bi učinili.

1 / 6 Foto: J. S.

- Kažu da je hrišćanski da se prašta, a ja ću sa ovog mesta, posle toliko godina, poručiti - neka oprosti onaj ko može. Slava junacima koji su dali svoje živote za Otadžbinu, naglasio je Rakočević.

Kraljevo, dan secanja, branioci otadzbine
foto: J. S.

Na Spomen - obeležje stradalima u ratovima 1991 - 1999. godine, ispred zgrade kraljevačke Gradske uprave, cveće i vence položili su predstavnici lokalne samouprave, Raškog upravnog okruga, Vojske, policije i nekoliko udruženja, a potom su sveštenici Eparhije žičke održali parastos.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, članovi porodica stradalih heroja, rodbina i prijatelji nisu prisustvovali ovom događaju.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja