05:32

Sve češće krađe delova automobila, a ne celih vozila

ZABRINJAVAJUĆI TREND

BEZ TOČKOVA, AKUMULATORA, PA ČAK I VOLANA! Sve češće krađe delova automobila, a ne celih vozila! KURIR TELEVIZIJA

Društvo -

Akumulatori su na meti silnih beogradskih lopova. Mogućnost lake zarade uz relativno mali rizik, kao i veća potražnja za kradenom robom po nižim cenama , glavni su uzroci ovog zabrinjavajućeg trenda

Pojedini oglasi su puni ponude kradene robe, a na meti su najviše stariji automobili, kojima se lako otvara hauba. Samo u toku jedna noći sa jednog parkinga u Rakovici ukradeno je čak 10 akumulatora.

Dešava se da istim ljudima lopovi u kratkom vremenskom intervalu lopovi ponove krađu.

O krađi i osiguranju automobila, razgovarali smo sa Dragomirom Božićem, iz osiguranja AMSS.

“Mi takvih slučajeva imamo, ali ne toliko često. Najviše se kradu sami točkovi, felne sa pneumaticima“, rekao je Dragomir i dodao da osiguranik bez odlaganja treba obavestiti policiju, pa potom svoju osiguravačku kuću.

“Dešava se da kradu brisače. Desilo se jednom osiguraniku koji je bio parkiran u mestu 10 dana na Kopaoniku, nakon tih 10 dana kad je ušao u vozilo, volana nije bilo. To se dešava, ali ne toliko često“ ispričao je Božić jedan od neobičnih slučajeva sa kojima se osiguranik susreo.

Osiguravajuće kuće često nailaze na problem sa klijentima jer dolazi do nedovoljno protumačenih stavki.

“Uvek kad se zaključuje ugovor o osiguranju, trude da do kraja objasne sve šta je pokriveno tom polisom. Dešava se da klijenti ne pročitaju do kraja ugovor, ne obrate pažnju na uslove osiguranja. Pa onda u samom procesu, kada nastane neki problem, ne ispoštuju neke od koraka “ kaže Božić.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:28

ANKETA: Šta građani kažu o poskupljenju putarine (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track