01:44

ZUJANJE U UŠIMA NAKON PRELEŽANOG KORONA VIRUSA: Dr Jakovljević u Pulsu Srbije govori o ovim problemima nakon bolesti

korona virus

ZUJANJE U UŠIMA NAKON PRELEŽANOG KORONA VIRUSA: Dr Jakovljević u Pulsu Srbije govori o ovim problemima nakon bolesti

Društvo -

Svako je barem jednom doživeo povremeno pištanje, šištanje ili zujanje u ušima. Takvi šumovi u ušima su normalni. Oni, po pravilu nestaju već posle nekoliko sekundi ili minuta. Ponekad šuštanje u ušima traje satima ili danima, i tada je neophodno javiti se lekaru na pregled. Međutim, sve više priča o tinitus kako se šuštanje u ušima naziva kao simptom Kovida 19.

Gubitak sluha i zujanje u ušima simptomi su koji su primećeni kod mnogih pacijenata koji boluju od Covida-19. Da li i kod naših pacijenata ima takvih simptoma u Pulsu Srbije govori dr Božidar Jakovljević, specijalistu otorinolaringologije.

Bozidar Jakovljevic
foto: Puls Srbije

- Šum u šima može da bude stalan ili povremen, veoma često može da bude iritantan. Sindrom je brojnih bolesti, takođe šum u ušima se javlja i posle Kovid infekcije, ili tokom - naveo je doktor.

Kako je Jakovljevića naveo, šum se javlja 7-13 dana nakon zaraze koronom.

- Nismo sigurni koliko gubitak sluha može da traje nakon preležanog Kovida-19. Imamo pacijente koji imaju više meseci gubitak sluha ili zujanje u ušima. Ne možemo da radimo obdukcije, tako da još ne možemo da analiziramo detaljno - naveo je doktor.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja