SRBIJA JE DANAS CENTAR VAKCINACIJE U SVETU Čadež: Zapadni Balkan je 7.500 PUTA JAČI
Foto: Privredna komora Srbije

IZ REGIONA MASOVNO DOOLAze na imunizaciju kod nas

SRBIJA JE DANAS CENTAR VAKCINACIJE U SVETU Čadež: Zapadni Balkan je 7.500 PUTA JAČI

Društvo -

Beograd je ovog vikenda centar vakcinacije privrednika iz regiona. U Srbiji ce biti vakcinisano 7.500 privrednika sa Zapadnog Balkana i svi zajedno cemo biti 7.500 puta jaci, porucio je danas Marko Cadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

Privrednici iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Albanije i Crne Gore došli su danas organizovano u Beograd i Niš na vakcinaciju koju su organizovali Privredna komora Srbije, KIF ZB6, i Vlada Srbije.

- Sedam i po hiljada ljudi je danas i sutra iz regiona na vakviniaciji. Najviše imamo privrednika iz BiH, Severne Makedonije ali i dosta privrednika iz Albanije. Ceo region je danas u Beogradu. Vakcinacija privrednika iz regiona, ni na koji nacin ne ugrožava tok vakcinacije gra]ana Srbije jer je država obezbedila dovoljan broj vakcina za sve. - naglasio je Cadež.

Prema njegovim rečima, nikad nije bilo jasnije da iz pandemije region može da izađe - samo zajedno. Cadež dodaje i da se veliki broj privrednika sa Kosova prijavio za vakcinaciju.

- U Srbiji 12.000 kompanija ima poslovnu saradnju sa privrednicima iz ekonomija Zapadnog Balkana. To je važno znati jer mi nismo "ostrvo" niti iko može da bude "ostrvo" - rekao je predsednik PKS i zamolio građane Srbije da se u što većem broju vakcinišu.

PKS od pocetka akcije vakcinacije u Srbiji insistira da se privreda što pre vakciniše. Između cetiri i pet hiljada domacih privrednika je vakcinisano proteklih nedelja u organizaciji Privredne komore Srbije.

Zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesic pozdravio je u ime Grada Beograda sve privrednike koji su došli na vakcinaciju i naglasio da je glavni grad Srbije danas centar regiona.

- Kada završimo sa vakcinacijom, možemo da nastavimo sa normalnim životom - poručio je Vesić.

Ševal Šuljkanovic iz kompanije "Bimal" iz Bosne i Hercegovine i Adrian Šehu, iz kompanije "Balfi Grupa" iz Albanije, pozdravili su inicijativu vakcinacije privrednika iz regiona koja ce, kažu, doprineti jacanju svih ekonomija regiona.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track