Najnovije vesti

SRBIJA JE DANAS CENTAR VAKCINACIJE U SVETU Čadež: Zapadni Balkan je 7.500 PUTA JAČI
Foto: Privredna komora Srbije

IZ REGIONA MASOVNO DOOLAze na imunizaciju kod nas

SRBIJA JE DANAS CENTAR VAKCINACIJE U SVETU Čadež: Zapadni Balkan je 7.500 PUTA JAČI

Društvo

Beograd je ovog vikenda centar vakcinacije privrednika iz regiona. U Srbiji ce biti vakcinisano 7.500 privrednika sa Zapadnog Balkana i svi zajedno cemo biti 7.500 puta jaci, porucio je danas Marko Cadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

Privrednici iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Albanije i Crne Gore došli su danas organizovano u Beograd i Niš na vakcinaciju koju su organizovali Privredna komora Srbije, KIF ZB6, i Vlada Srbije.

- Sedam i po hiljada ljudi je danas i sutra iz regiona na vakviniaciji. Najviše imamo privrednika iz BiH, Severne Makedonije ali i dosta privrednika iz Albanije. Ceo region je danas u Beogradu. Vakcinacija privrednika iz regiona, ni na koji nacin ne ugrožava tok vakcinacije gra]ana Srbije jer je država obezbedila dovoljan broj vakcina za sve. - naglasio je Cadež.

Prema njegovim rečima, nikad nije bilo jasnije da iz pandemije region može da izađe - samo zajedno. Cadež dodaje i da se veliki broj privrednika sa Kosova prijavio za vakcinaciju.

- U Srbiji 12.000 kompanija ima poslovnu saradnju sa privrednicima iz ekonomija Zapadnog Balkana. To je važno znati jer mi nismo "ostrvo" niti iko može da bude "ostrvo" - rekao je predsednik PKS i zamolio građane Srbije da se u što većem broju vakcinišu.

PKS od pocetka akcije vakcinacije u Srbiji insistira da se privreda što pre vakciniše. Između cetiri i pet hiljada domacih privrednika je vakcinisano proteklih nedelja u organizaciji Privredne komore Srbije.

Zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesic pozdravio je u ime Grada Beograda sve privrednike koji su došli na vakcinaciju i naglasio da je glavni grad Srbije danas centar regiona.

- Kada završimo sa vakcinacijom, možemo da nastavimo sa normalnim životom - poručio je Vesić.

Ševal Šuljkanovic iz kompanije "Bimal" iz Bosne i Hercegovine i Adrian Šehu, iz kompanije "Balfi Grupa" iz Albanije, pozdravili su inicijativu vakcinacije privrednika iz regiona koja ce, kažu, doprineti jacanju svih ekonomija regiona.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...