STOTINE PLAVIH BALONA DANAS JE POLETELO SA TRGA REPUBLIKE: Mališani su cičali od sreće, OVO JE PODRŠKA NJIMA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen

Svetski dan dece i osoba sa autizmom

STOTINE PLAVIH BALONA DANAS JE POLETELO SA TRGA REPUBLIKE: Mališani su cičali od sreće, OVO JE PODRŠKA NJIMA! (FOTO) (VIDEO)

Društvo -

Povodom Svetskog dana autizma danas je na Trgu Republike u Beogradu održana manifestacija "Prihvatite različitost, obogatite svoj život".

Cilj ove akcije je da se podigne svest u društvu o različitostima i pruži podrška osobama sa autizmom.

Manifestaciji su prisustvovali i najmlađi, pa su i oni puštali balone u znak podrške osobama sa autizmom. Atmosfera je bila prilično vesela jer je mališana bilo mnogo.

Takođe, na stranici "Autizam Beograd" objavljene su fotografije i video snimci sa na kojima se može videti da su se delili i flajeri sa kratkom i jasnom porukom "Prihvatite različitosti".

Manifestaciji je prisustvovala i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević koja je poručila da su osobe sa autizmom deo društva i moraju da budu ravnopravni građani.

Inače, Međunarodna organizacija osoba sa autizmom kao kreativne ideje za obeležavanje dana osoba sa autizmom predlaže oblačenje plavih odevnih predmeta, osvetljavanje prostorija i zgrada plavom svetlošću, organizovanje događaja u plavom.

Tradicija u gradovima širom Evrope, pa tako i Srbije, poslednjih godina je da se u vazduh puštaju plavi baloni.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video:

00:19

RODITELJI MALOG GAVRILA U USIJANJU DANA: Nada se nije izgubila! Najveća ponuda je 6 miliona dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track