SVE MERE KOJE VAŽE OD SUTRA, NA JEDNOM MESTU: Dozvoljen rad ugostiteljskih objekata sa baštom, ALI NEMA ŽIVE MUZIKE
Foto: Nikola Anđić

nove mere

SVE MERE KOJE VAŽE OD SUTRA, NA JEDNOM MESTU: Dozvoljen rad ugostiteljskih objekata sa baštom, ALI NEMA ŽIVE MUZIKE

Društvo -

Krizni štab predložio je nove mere za suzbijanje epidemija, koje će važiti od sutra, od 6 sati ujutru.

Bitna novina jeste to da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen, imao jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 ujutru do 22 sata.

Ugostiteljskim objektima sa baštom od sutra je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog podrazujemvaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razman od dva metra između stolova. Takođe, zabranjeno je izvođenje scensko muzičkog programa (živa muzika u baštama). Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića (bez obzira da li imaju ili nemaju baštu), dok je dostava dozvoljena 24 sata, sedam dana u nedelji.

kafici, baste, Beograd, toplo vreme
foto: Marina Lopičić

Za sada tržni centri ostaju zatvoreni, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih mera po osobi ili posetiocu. izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mogu biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u obejktu ulaze i zaposleni.

Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije.

Apoteke, benzinske pumpe, labaratorije, ordinacije veterinarske ambulante i slično mogu raditi non stop svakog dana, kao i do sada.

Vlada Republike Srbije apeluje na sve građane da postuju epidemiološke mere i apeluju na ličnu odgovornost svakog ponaosob.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track