NAJNOVIJI PODACI VLADE: U Srbiji do sada dato 2.625.670 doza vakcina
Foto: Ana Paunković

masovna imunizacija

NAJNOVIJI PODACI VLADE: U Srbiji do sada dato 2.625.670 doza vakcina

Društvo -

U Srbiji je do sada dato 2.625.670 doza vakcina protiv korona virusa, a obe doze primilo je 1.120.915 građana, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

Građani Srbije vakcinisani su ruskim Sputnjikom V, kineskim Sinofarmom, vakcinom koje su razvile američka kompanija Fajzer i nemački Biontek, kao i vakcinom britansko-švedske kompanije AstraZeneka i Univerziteta u Oksfordu.

Inače, novi kontingent sa više od 100 000 vakcina kompanije Fajzer dopremljen je danas u Srbiju. Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u našu zemlju stigla redovna isporuka Fajzerovih vakcina. Na Institut Torlak pristiglo je novih 106.470 doza Fajzerovih vakcina protiv kovid-19.

Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska srestva Srbije je istakao da se sada, kada je oko 1.200.000 građana primilo drugu dozu vakcine, očekuje merljivost efikasnost vakcine protiv kovida u Srbiji.

- Među preminulima nema onih koji su dva puta vakcinisani. Studije iz SAD, Izraela, Ujedinjenog Kraljevstva to pokazuju, pokazaće se i kod nas da vakcine deluju i daju efekat i ovo će se završiti u jednom trenutku. U Americi su rekli za 4. jul, ja bih rekao možda za naš najveći praznik Vidovdan, 28. juna da možemo da nađemo neki konačan izlaz iz ove epidemije - rekao je Zelić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track