VAKCINA TURIZAM Turci organizuju ture za vakcinaciju u Srbiji, cena i do 800 €, Vlada Srbije: To je prevara
Foto: Shutterstock

nude i vakcinu koja još nije stigla u srbiju

VAKCINA TURIZAM Turci organizuju ture za vakcinaciju u Srbiji, cena i do 800 €, Vlada Srbije: To je prevara

Društvo -

Na društvenim mrežama masovno se deli objava jedne turske turističke agencije koja, navodno, organizuje ture za vakcinaciju u Srbiji.

Pored Srbije, organizuje ih i za Rusiju, a kako je potvrđeno u Vladi Srbije - reč je o prevari.

Ova kompanija organizuje ture za Srbiju za vakcinaciju Fajzer- Biontek vakcinom, ali i Moderna vakcinom, što ukazuje na moguću prevaru, jer ova vakcina u Srbiju još nije stigla.

Kada je reč o Rusiji, ture za ovu zemlju vezane su za njihovu Sputnjik V vakcinu.

Kako se vidi na pamfletima ove kompanije, cena za turu za Srbiju, za vakcinaciju Fajzer -Biontek i Moderna vakcinom iznosi 324 evra, a druga tura samo za Fajzer- Biontek je 799 evra.

Za vakcinaciju u Rusiji cena je 1.099 evra.

Ono što je interesantno, jedna od tura organizuje se i u vreme Bajrama, odnosno od 14. do 16. maja i upravo ta tura za vakcinaciju Fajzerovom vakcinom u Srbiji košta 799 evra.

U Srbiji su da, podsetimo, trenutno dostupne četiri vakcine - kineska Sinofarm, američko- nemačka Fajzer- Biontek, ruska Sputnjik V vakcina i Astra Zeneka.

Moderna u Srbiju prema poslednjim informacijama treba da stigne tek u poslednjem kvartalu ove godine.

Reklame za ture dele Turci na društvenim mrežama, ali i naši državljani koji se pitaju o čemu je reč, i koji se nadaju da je zaista reč o šali na internetu.

Srbija je da, podsetimo, prvak u vakcinaciju regionu, ali i u Evropi. Do juče u 15 časova u našoj zemlji prvu dozu primilo je 2.836.012 građana, a drugu 1.158.744. Srbija je, takođe, organizovala pre dva vikenda i vakcinaciju za građane u regionu, pored toga što je pojednim zemljama ustupila vakcine koje smo mi dobili.

(Kurir.rs/ Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track