Najnovije vesti

DOKTOR BOGDANOVIĆ IZ BG ARENE: Drugo proleće provodimo u kovid bolnicama, apelujemo na građane da se još malo strpe
Foto: Printscreen RTS

U Areni je trenutno 336 pacijenata na lečenju

DOKTOR BOGDANOVIĆ IZ BG ARENE: Drugo proleće provodimo u kovid bolnicama, apelujemo na građane da se još malo strpe

Društvo

U Beogradskoj areni prethodnih dana zabeležno je ipak više otpusta nego prijema, rekao je glavni medicinski koordinator u Beogradskoj areni pukovnik doktor Predrag Bogdanović.

- U Areni je trenutno 336 pacijenata na lečenju. I pored velikog broja pacijenata u kovid bolnicama primećuje se nešto manji broj prijema i veći broj otpusta ali prijemi i dalje traju 24 sata. Zdrastveno stanje pacijenata na lečenju je teško i oni najčešće već od prijema zahtevaju kiseoničku potporu. U Areni je oko 90 odsto pacijenata na kiseoniku - rekao je pukovnik Bogdanović.

Svi koji rade u kovid sistemu strahuju od opuštanja građana zbog lepog vremena.

- Ovo je drugo proleće koje provodimo u kovid bolnicama i zato apelujemo na građane da se još malo strpe, da se vakcinišu i pridržavaju mera kako bi svi zajedno što pre pobedili pandemiju - apelovao je glavni medicinski koordinator u Beogradskoj areni.

Pacijenti koji su u Beogradskoj areni svih su starosnih grupa i trenutno najmalađi pacijent ima 22 godine a najstariji 75. Prosečno na lečenju provedu dve nedelje ali ima i onih koji su bili 45 dana.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...