Najnovije vesti

VULIN RAZGOVARAO SA DIREKTORKOM EVROPOLA: Naša saradnja rezultirala uspesima u borbi protiv organizovanog kriminala
Foto: MUP

NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO

VULIN RAZGOVARAO SA DIREKTORKOM EVROPOLA: Naša saradnja rezultirala uspesima u borbi protiv organizovanog kriminala

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa izvršnom direktorkom kancelarije Evropola Katrin de Bol o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Ministar Vulin je istakao zadovoljstvo saradnjom sa Evropolom u razmeni informacija na strateškom i operativnom nivou i naglasio da je Republika Srbija spremna da pruži pun doprinos razvoju strateških dokumenata ove specijalizovane agencije Evropske unije.

Ministar je naglasio da je direktna saradnja srpske policije i Evropola rezultirala uspešnim akcijama u borbi protiv organizovanog kriminala, koji, kako je naveo, predstavljaju transnacionalni problem i zahtevaju saradnju i reagovanje ne samo na nacionalnom, već na regionalnom i međunarodnom nivou.

Na sastanku je ocenjeno da bi Evropol mogao da pruži značajan doprinos jačanju kapaciteta srpske policije kroz zajedničke obuke usmerene ka oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, sa posebnim akcentom na korišćenje kriptovaluta u finansiranju kriminlanih aktivnosti.

Katrin de Bol zahvalila se ministru Vulinu na otvorenoj saradnji na obostrano zadovoljstvo i izrazila očekivanje da će Srbija pružiti pun doprinos u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa visokog rizika.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...