Najnovije vesti

DR EMILIJA GOLUBOVIĆ ZA KURIR OTKRILA STANJE DVE BEBE KOJE SU POZITIVNE NA KORONU: Odande je noćas stigla jedna strašna vest
Emilija Golubović, Foto: Printscreen/Kurir TV

sve se zna

DR EMILIJA GOLUBOVIĆ ZA KURIR OTKRILA STANJE DVE BEBE KOJE SU POZITIVNE NA KORONU: Odande je noćas stigla jedna strašna vest

Društvo
13:20h

Dve kovid pozitivne bebe nalaze se u KC Niš, i njihovo stanje je stabilno, poručuju iz bolnice u kojoj je noćas od posledica koronavirusa preminuo devetogodišnji dečak.

Dve bebe koje su pozitivne na virus korona prebačene su pre nekoliko dana iz Vranja u niški Klinički centar. 

Direktorka Klinike za dečje interne bolesti Emilije Golubović za Kurir kaže da je njihovo stanje stabilno.

- Dve bebe su stabilne, jedna bez ikakvih simptoma, druga je stabilno, imala je temperaturu, sad je dobro - kaže Golubovićeva.

Podsećanja radi, iz ove zdravstvene ustanove danas su stigle tužne vesti. 

Dečak D. P. (9) iz mesta Džep opština Vladičin Han preminuo je noćas od posledica korona virusa, potvrdila je za Kurir dr Emilija Golubović direktorka Klinike za dečje interne bolesti iz KC NIš. On je sedmog dana od prijema na Kliniku za dečje interne bolesti, stavljen na aparat za mehaničku ventilaciju (respirator) i više puta je primao derivate krvi i plazmu rekovalescenata. Zbog akutnog kliničkog pogoršanja, reintubiran je 25.04.2021.

U toku noći 26. aprila došlo je do naglog pada saturacije i srčane frekvence. Primenjene su sve mere reanimacije, ail je dečak i upkos borbi lekara preminuo.

Inače, dečak je imao nekoliko ozbiljnih pridruženih bolesti koje su ugrožavale njegovo zdravstveno stanje i pre infekcije koronom, a koje su dodatno otežale samu infekciju i doprinele konačnom ishodu.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...