MARINIKA TEPIĆ DALA ISKAZ O SLUČAJU PALMA: Imam neposredna saznanja od strane 7 lica ; PALMA: Teško ženama koje Đilas brani
Foto: Ana Paunković

IZ POLICIJSKE UPRAVE JAGODINA Izašla posle skoro 2 sata

MARINIKA TEPIĆ DALA ISKAZ O SLUČAJU PALMA: Imam neposredna saznanja od strane 7 lica ; PALMA: Teško ženama koje Đilas brani

Politika -

Marinika Tepić dala je iskaz u policijskoj upravi Jagodina u vezi sa optužbama za podvođenje i seksualno zlostavljanje koje je u javnosti iznela protiv predsednika Jedinstvene Srbije i gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme.

- Dala sam iskaz protiv nekoliko krivičnih dela koje se navode u mom pozivu među kojima su trgovina uticajem, za pedofiliju, prostituciju. Policiji sam opisala neposredna saznanja najmanje sedam lica, među njima su i svedoci i žrtve. Međutim, nisam smela da otkrijem identitet bez obezbeđivanja zaštite žrtava i svedoka, ne mogu da iznosim njihova imena - rekla je Tepić po izlasku iz policije gde je davala iskaz skoro dva sata.

01:06

MARINIKA TEPIĆ STIGLA U JAGODINU DA DA ISKAZ U 13 SATI: Sa njom u društvu došli Đilas, Borko i Zelenović

- Stavila sam se na raspolaganje tužilaštvu, da kada potpiše posebnu zaštitu i dodeli status "posedno zaštićenog svedoka" svim svedocima i žrtvama, u tom momentu ja ću se uključiti i biću na raspoalganju sam 24 časa dnevno sa svim žrtvama i svedocima, a sada ih je najmanje sedam - rekla je Tepić.

Istakla je da je da su neke od žrtava zaposlene u javnim preduzećima, ali ne sve.

Ona je istakla da jagodinskoj polciiji nije smela da otkrije identitet tih ljudi.

Kaže da se pred policijom pozvala na Zakonik o krivičnom postupku, koji kaže da tužilac ima pravo da obezbedi status posebno oseljivog svedoka, svedocima i žrtvama tako da ne moraju dolaze u policiju i da onda to svi znaju.

Marinika Tepić, saslušanje
foto: Ana Paunković

Tvrdi i da bi tužilac mogao njih da saslušava video linkom, skajpom ili da od njih kod kuće uzme iskaz.

Kao još jedan razlog neotkrivanja identiteta žrtava, Tepić je navela to što je, nakon njenih tvrdnji o Markovićevim radnjama, protiv nje 393 lica podnelo prijave.

Tepićku je do zgrade policije dopratio predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, a među pristalicma koji su joj aplaudirali, bio je i Nebojša Zelenović bivši gradonačelnik Šapca.

Jagodina, Marinika Tepić, saslušanje
foto: Kurir

Tu su još potpredsednica Narodne stranke Sandra Rašković Ivić, i iz inicijative Ne davimo Beograd, kao i Janko Veselinović predsednik Pokreta za preokret i Dragana Rakić iz DS.

Pre ulaska u policiju, Tepić je zahvalila pristalicama na podršci.

U pitanju je informativni razgovor Tepićke sa policijom koji se obavlja po zahtevu tužilaštva za prikupljanje obaveštenja i informacija u vezi sa njenim tvrdnjama.

Palma: Teško ženama koje Đilas brani

Dragan Marković Palma, oglasio se posle obraćanje Marinike Tepić, koji tvrdi da iza reči Tepićeve stoji Đilas.

„Čelnici Stranke slobode i pravde, koja je sve samo nije to što stoji u njenom nazivu, Dragan Đilas i Marinika Tepić okupili su danas na trgu između zgrade Skupštine grada Jagodine i zgrade Policijske uprave u Jagodini slovom i brojem 8 jagodinaca. To je njihov najmasovniji skup u Jagodini. To je odgovor na pitanje : koliko ljudi u Jagodini veruje lažima Marinike Tepić, 8 od 80 000“ izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i dodaje.

„Dokaz za to su slike sa pomenutog skupa na kojima se vide automobili i minibus sa beogradskim registracijama. Marinika Tepić je poslednjih pet dana najavljivala da će doći danas u Jagodinu i dati iskaz u Policijskoj upravi u Jagodini, ali stvarna namera nije bila to, nego da održe politički skup i izvrše pritisak na državne organe, policiju, Tužilaštvo i sud i za to je u pomoć pozvala i svog poslodavca Dragana Đilasa.

Posebno je licemerno to što je danas u zaštitu žena stao dokazani zlostavljač žena Dragan Djilas. Objavio sam službenu belešku koju je potpisala Djilasova žena Iva Djilas, u kojoj stoji da je tukao nju, tasta i da je pretio da će joj odrubiti glavu i to sve pred decom. U njegovom slučaju postoje svedoci i žrtve i niko nije reagovao na to. U mom slučaju sve je laž. Nema ni svedoka ni žrtve ali oni prave politički rijaliti od svega. Teško ženama koje Dragan Djilas brani. Ovo što se danas desilo u Jagodini je dokaz svih prevara i laži Marinike Tepić i njenog poslodavca, jer taj koji daje iskaz, a da je pri tom istinit, tome ne trebaju politički skupovi, već samo istina. U ovom slučaju je sve laž“, ocenio je Marković.

„Ja ću dati iskaz, kada me nadležni organi budu pozvali uvek, bilo gde i bilo kada, bez skupova i mitinga. Uz mene će biti samo istina, a istina je da je Marinika Tepić sve o meni slagala i ona i njen poslodavac i njen skremblovani svedok iz kriminogene zone. Njihova namera je bila danas da održe politički miting i da izazovu jagodince na kontra protest i da eventualno dođe do nečeg što niko ne želi. To se nije desilo a u Jagodinu može da dođe bilo ko, kada hoće, jer ovo je slobodan grad. Jagodina je grad slobode i pravde, a ne njihova stranka. Mi samo preziremo laž, kao i svi građani Srbije“, rekao je Marković.

Marinika Tepić
foto: Kurir

Inače postupak u vezi sa ovim slučajem u petak je po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

1 / 15 Foto: Ana Paunković

Marković je te optužbe odbacio, kao lažne, tvrdeći da se sve to dešava jer je predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa pozvao da objasni odakle mu novac na računaima na egzotičnim destinacijama.

(Kurir.rs/K.B)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track