SEĆATE SE MALE MINJE MATIĆ? Dobila je najskuplji lek za SMA, njeni roditelji ni sanjali nisu da će JOJ OVO NEKADA USPETI (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook/Za Minjinu šansu

DIVNO!

SEĆATE SE MALE MINJE MATIĆ? Dobila je najskuplji lek za SMA, njeni roditelji ni sanjali nisu da će JOJ OVO NEKADA USPETI (VIDEO)

Društvo -

Minja Matić, devojčica kojoj je dijagnostikovana odmah po rođenju teška bolest spinalna mišićna atrofija tip 1, primila je 24. januara terapiju za koju je Srbija neumorno skupljala novac mesecima.

Ona je uspela da stigne u Los Anđeles po svoju šansu – lek zolgensmu, koji je najskuplji na svetu.

Njeni roditelji su još tada pričali kao će Minja iz cele priče izaći kao najveći pobednik života.

I zaista, njihov san postaje konačno java. Mala heroina je veliki borac, a sada je jača nego ikada.

Na mrežama je objavljen video snimak male Minje na kojoj se vidi njen efekat tri meseca nakon primanja leka Zolgensma. Vidi se da ona sama sedi, da se igra sa lopticama, da je sada ona potpuno drugačija beba, obzirom da nije mogla da pomera ni vrat ni nogice.

Devojčica koja ima SMA tip 1, poslednjih nekoliko meseci provela je u Los Anđelesu, gde je dobila "Zolgensmu", najskuplji lek na svetu, nakon što je u Srbiji za nju sakupljeno 2,4 miliona dolara.

00:33

Mala Minja Matić je dobila najskuplji lek za SMA, njeni roditelji ni sanjali nisu da će joj ovo nekada uspeti

- Za sve vas koji ste bili uz mene, za sve koji ste verovali da ću uspeti, za sve vas koji ste postali deo moje velike armije ogromna ljubav i zahvalnost. Svakog dana mama se sve više smeje, a tata, tata samo zažmuri, a oči se ispune srećom. Ljubav mojih roditelja i vera da ću uspeti je moj pokretač. Iz dana u dan sam sve jača, moji roditelji puni nade, a ja voljena, nasmejana i spremna za život - piše u objavi.

Podsećanja radi, Sofija Markuljević (2), devojčica koja je prva celu Srbiju podigla na noge, konačno je stigla kući pre 10 dana nakon primljenog leka zolgensma. Njen napredak je i više nego vidljiv. Ona sedi, igra se, radi sve što do sada nije mogla. Pred njom je dug proces rehabilitacija, ali je najteži period prošla.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track