Najnovije vesti

VAŽNO ZA SVE KOJI BI DA IDU U TURSKU! Postignut dogovor 2 zemlje, važi od 14. maja, evo šta morate imati da biste putovali
Foto: Shutterstock

KO PLANIRA ODMOR

VAŽNO ZA SVE KOJI BI DA IDU U TURSKU! Postignut dogovor 2 zemlje, važi od 14. maja, evo šta morate imati da biste putovali

Društvo

Građani Srbije i Turske moći će da putuju između dve zemlje od 14. maja, na osnovu dogovora o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv kovida-19, koji su u telefonskom razgovoru postigli ministri spoljnih poslova Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu.

Građanima dve zemlje će biti omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i primene mere karantina ukoliko imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Srbije, odnosno Turske.

U okviru dogovora, koji je danas potvrdila i Vlada Srbije, osobe koje zbog starosne dobi nisu vakcinisane (mlađi od 18 godina) mogu da na teritoriju Srbije i Turske uđu bez testa i karantina u pratnji članova porodice koji imaju sertifikat o vakcinaciji.

Srbija i Turska će, takođe, uzajamno priznavati i sertifikate o imunitetu koji će se izdavati od strane nadležnih organa onima koji su se izlečili od kovida-19.

Sličan režim o putovanju građana sa sertifikatom o vakcinaciji od 30. aprila je na snazi i između Srbije i Mađarske, na osnovu dogovora koji su postigli šefovi diplomatija Nikola Selaković i Peter Sijarto.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja