PRESEK PO GRADOVIMA: Korona brojke sve bolje širom Srbije! U Beogradu 107 novozaraženih, u svim ostalim mestima manje od po 20
Foto: Ana Paunković

poslednji podaci

PRESEK PO GRADOVIMA: Korona brojke sve bolje širom Srbije! U Beogradu 107 novozaraženih, u svim ostalim mestima manje od po 20

Društvo -

Za 24 sata u Srbiji je registrovano još 575 novozaraženih od kojih je 107 u Beogradu.

Na drugom mestu je Novi Sad sa 19, a na trećem Valjevo sa 18 novozaraženih.

Valjevo ima još 17 slučajeva korona virusa, a Pančevo 15.

U Nišu je registrovano još 14 novozaraženih, a u Čačku 13.

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 9.329 građana od kojih je 575 novozaraženih.

Ustanove socijalne zaštite

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za odrasla i stara lica potvrđeno je prisustvo virusa KOVID-19 kod 23 korisnika i 81 zaposlenog, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 5.926, dok je broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite 3007.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije i manje pacijenata na bolničkom lečenju, iz kovid režima izašli su kliničko-bolnički centri "Zvezdara" i "Dragiša Mišović", a tokom nedelje redovnom radu vraća se i Specijalna bolnica u Mladenovcu.

Direktor Univerzitetskog kliničko-bolničkog centra Srbije prof. dr Milika Ašanin rekao je da će se sa kovidom boriti do kraja boriti Klinika za infektivne i tropske bolesti i kovid bolnica u Batajnici, čija se uloga u zdravstvenom sistemu tek sad vidi.

Istakao je da je, kada je reč o pacijentima, situacija u bolnicama bolja.

Marija Gnjatović iz Instituta za nuklearnu fiziku izjavila je danas da se u svetu rade ispitivanja kod dece o efikasnosti primene različitih doza vakcine protiv korona virusa i bezbednost primene, navodeći da se ne očekuje da će preporuka za vakcinisanje dece biti pre 2022. godine.

Ona je na televiziji K1 rekla da je veoma dobro što se pripremaju vakcine za decu, jer je, ističe, dobro da se ima rešenje ako se pojavi neki soj koji će posebno biti opasan po decu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja