VULIN POSETIO POVREĐENOG INSPEKTORA: Dok sam ja ministar svako ko bude napao policajca, biće zakonski sankcionisan (FOTO)
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije

VULIN POSETIO POVREĐENOG INSPEKTORA: Dok sam ja ministar svako ko bude napao policajca, biće zakonski sankcionisan (FOTO)

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić obišli su danas u Urgentnom centru policajca Ivana Rovčanina koji je u četvrtak na Zvezdari napadnut nožem i povređen prilikom hapšenja osumnjičenog za razbojništvo.

Vulin se zahvalio povređenom policajcu Rovčaninu na iskazanoj hrabrosti i poželevši mu brz oporavak, istakao da srpski policajci rade veoma težak i odgovoran posao i da zaslužuju svako poštovanje našeg društva.

Aleksandar Vulin, povređen policajac, poseta
foto: MUP Srbije

"Kolega Rovčanin je dobro i biće dobro zahvaljujući nezi lekara i zahvaljujući svim ovim divnim ljudima koji rade u našem Urgentnom centru. Ali, ono što hoću da podsetim sve građane Srbije jeste da pripadnici policije rade težak i veoma odgovoran posao, da rade posao zbog koga vrlo često rizikuju svoje zdravlje i rizikuju svoje živote", kazao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je poručio da, dok god se on nalazi na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, svako ko bude napao policajca biće zakonski kažnjen, ali i podvukao da će, nakon kazne, uvek biti u evidencijama MUP-a, označen kao neko ko je digao ruku na policajca.

Aleksandar Vulin, povređen policajac, poseta
foto: MUP Srbije

"Dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, svako ko bude napao policajca, biće naravno zakonski sankcionisan, ali i kada mu prođe kazna, biće u našim evidencijama, znaćemo da postoji i gde god nam se bude pojavio, podsetićemo ga na to da je digao ruku na policajca. To se ne radi, i takve stvari u civilizovanom društvu ne mogu da prođu bez zakonskog odgovora Ministarstva i bez odgovora društva", poručio je ministar Vulin prilikom obilaska povređenog policajca Ivana Rovčanina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track