MALI GAVRILO JE VEĆ STIGAO U MAĐARSKU, VEĆ SE POČELO SA PRVIM ANALIZAMA: Zna se kad će primiti NAJSKUPLJI LEK NA SVETU!
Gavrilo Đurđević u Budimpešti, Foto: Printscreen/Instgaram/zagavrilovupobedu

POBEDA!

MALI GAVRILO JE VEĆ STIGAO U MAĐARSKU, VEĆ SE POČELO SA PRVIM ANALIZAMA: Zna se kad će primiti NAJSKUPLJI LEK NA SVETU!

Društvo -

Gavrilo Đurđević iz Kragujevca za koga je skupljen novac za lek "zolgensma" stigao je u Budimpeštu, gde su već počele su prve analize.

Ovo je objavljeno na Instagram stranici "zagavrilovupobedu" na kojoj između ostalog piše:

- Gaša se dobro drži, a mi čekamo rezultate i nadamo se da će sve biti dobro i da će Gavrilo primiti Zolgensmu početkom juna.

Podsećanja radi, Gavrilo je juče uveče krenuo put Budimpešte gde će primiti lek.

Za Gavrila Đurđevića, osmomesečnog dečaka koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip1, kako je juče saopšteno od strane Ministarstvo zdravlja nakon razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima ministarstva, obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje ovog dečaka!

Sredstva su, kako je saopšteno iz Ministarstva, na raspolaganju porodici odmah, kako bi se Gavrilo što pre uputio na lečenje. Ovo je urađeno po hitnom postupku jer je dečakova majka objavila da su dobili poziv iz bolnice u Budimpešti i da je potrebno da do kraja maja sakupe novac da bi Gavrilo mogao u junu da primi terapiju.

Nevena Đurđević, majka dečaka, nije mogla da sakrije ushićenje što će njeno dete napokon otići u Mađarsku da primi Zolgensmu, najskuplji lek na svetu! Za Kurir je ispričala kako je protekao njen najradosniji dan i kako je primila niz lepih vesti.

- U jutarnjim satima kontaktirali smo fondaciju da bismo videli koliko imamo novca na računu i saopšteno nam je da imamo dovoljno sredstava za lek! Potom je saopšteno i da se oglasilo Ministarstvo i da će uz inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokriti svi nedostajući troškovi za lečenje našeg Gavrila. Zahvaljujući tome imaćemo sredstva i za rehabilitaciju, ortopedska pomagala, putne troškove, uz odgovarajuće predračune koje će njima proslediti rehabilitacioni centar - rekla je ushićena mama Nevena, uz posebnu želju da se zahvali svima koji su pomogli Gavrilu.

Gavrilo, koji je još sinoć krenuo ka Budimpešti već je tamo stigao, a njegova mama Nevena poslala nam je njegovu prvu fotografiju.

Inače, porodica je juče apelovala na državu da razmisli o dovođenju genske terapije "zolgensma" u Srbiju.

- Mi smatramo da imamo dovoljno dobre i stručne lekare i medicinsko osoblje, odnosno da ne mora da se putuje u inostranstvo na doziranje - naveli su oni.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track