DETALJI PLJAČKE DOMA SLAVICE ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Nakon što se vratila sa puta, zatekla je haos! Lopov tipovao stan duže vreme
Foto: Sonja Spasić

krađa

DETALJI PLJAČKE DOMA SLAVICE ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Nakon što se vratila sa puta, zatekla je haos! Lopov tipovao stan duže vreme

Politika -

Bivša ministarka i poslanica SPS Slavica Đukić Dejanović ostala je bez 4.000 evra. Lopov je proteklog vikenda provalio u njen stan na beogradskoj opštini Vračar, pa je iz fioke u spavaćoj sobi ukrao pare i zatim je pobegao.

U policiji su uvereni da je Slavičin stan tipovan i u toku je potraga za provalnikom.

Ranko Dejanović, Slavičin muž, pozvao je policiju juče ujutro i prijavio da je njihov stan u Katanićevoj ulici opljačkan. Dejanovići su za vikend bili van grada i primetili su da im je stan opljačkan nakon što su se vratili s puta.

Slavica Đukić Dejanović
foto: Zorana Jevtić

Bili van grada

- Inspektori su tokom uviđaja utvrdili da je lopov najverovatnije ključem, ili nekim specijalnim alatom, otključao ulazna blindirana vrata, budući da nije bilo tragova nasilnog obijanja. Kad je provalnik krenuo do Slavičine i Rankove spavaće sobe, naišao je na zaključana vrata, ali njih nije uspeo da otključa. Zato je kroz prozor prešao na terasu koja vodi do balkonskih vrata spavaće sobe i tamo je obio bravu - rekao je izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, provalnik je vrlo pažljivo obio balkonska vrata spavaće sobe, ostavljajući minimalne tragove, što ukazuje da je iskusan u ovom "poslu".

- Kad je ušao u spavaću sobu, otišao je do komode, koja se nalazila pored kreveta, i u fioci je pronašao 4.000 evra. Kad je uzeo pare, pobegao je istim putem kojim je i ušao u stan. Blindirana ulazna vrata je zaključao za sobom kako bi pljačka što duže ostala neprimećena - kazao je izvor.

Pare za letovanje

Inače, Slavičin muž je inspektorima rekao da su njih dvoje čuvali u fioci 4.000 evra, koje su odvojili za letovanje. Policajci su preuzeli snimke sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada kako bi identifikovali provalnika.

Slavica Đukić Dejanović
foto: Zorana Jevtić

- Stan je gotovo sigurno tipovan, jer je lopov znao da su vlasnici otputovali u petak i da će biti odsutni ceo vikend. Osim toga, vrata nisu nasilno obijena, što ukazuje da je provalnik imao originalni ključ. Zbog toga će biti ispitani svi kojima je porodica Dejanović ranije davala ključ od stana - kažu u policiji.

Slavica: Veoma sam uznemirena

Slavica Đukić Dejanović je nakon pljačke izjavila da je veoma uznemirena.

- Osećam se jako neugodno, a posebno me uznemirilo to što je neko najverovatnije imao ključ od našeg stana, pa je lagodno otključao vrata, ušao i opljačkao nas dok smo suprug i ja bili van Beograda. Ne znamo kada se tačno pljačka dogodila. Muž i ja smo u petak uveče, kada sam završila sa poslom, krenuli u Kragujevac. Kada smo se vratili u Beograd u ponedeljak ujutro, ja sam pravo otišla na posao, a muž je otišao u stan i video je da smo opljačkani. Odmah je pozvao policiju - ispričala je ona.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track