Najnovije vesti

VAŽNO ZA STUDENTE ZAPADNOG BALKANA: Osvojite nagradu za najbolji esej
Bojana Radaković, Foto: Privatna arhiva

Fondacija "Za srpski narod i državu"

VAŽNO ZA STUDENTE ZAPADNOG BALKANA: Osvojite nagradu za najbolji esej

Društvo -

Cilj konkursa jeste da se studenti iz Srbije i Zapadnog Balkana podstaknu na kreativno i kritičko promišljanje tema regionalne saradnje i izazova i perspektiva savremene demokratije

Fondacija "Za srpski narod i državu", osnovana od strane Srpske napredne stranke, nepune dve godine, u skladu sa ciljevima utvrđenim Statutom osnivača, radi na mnogobrojnim projektima koji će podstaći mlade ljude u želji da svoje znanje unaprede i usavrše.

Pored projekta Akademije mladih lidera, u kojem je učestvovalo preko 700 mladih iz Republike Srbije, ovoga puta smo se potrudili da polje našeg rada proširimo i na zemlje iz regiona, istakla je Bojana Radaković, direktorka Fondacije.

Fondacija je raspisala Javni konkurs za Godišnju studentsku nagradu za najbolji esej. Cilj konkursa jeste da se studenti iz Srbije i Zapadnog Balkana podstaknu na kreativno i kritičko promišljanje tema regionalne saradnje i izazova i perspektiva savremene demokratije.

Teme ovogodišnjeg konkursa su "Evrointegracije: Mini Šengen i regionalna saradnja" i "Izazovi i perspektive moderne demokratije". Za najbolja tri rada obezbeđene su novčane nagrade, diplome i mogućnost da kroz našu izdavačku delatnost promovišemo njihova razmišljanja i ideje.

Pravo učešća na konkursu imaju studenti svih fakulteta iz polja društveno-humanističkih nauka na osnovnim i master akademskim studijama iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije. Rok za prijavu na konkurs je do 10. juna 2021. godine.

Detaljne informacije o konkursu, uslovima, kriterijumima i procesu selekcije, dostupne su na sajtu Fondacije "Za srpski narod i državu" na veb adresi https://fondacijasnd.rs/.

Prijavite se, jer budućnost je u rukama mladih!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track