7 HUMANIH MOMAKA OBUKLO JE MAJICE SA LIKOM DEČKA (22) IZ RAČE: Cilj im je veoma human, KAPA DOLE ZA OVAJ GEST (FOTO)
Humanitarni trening za Dušana Ostojića, Foto: Privatna Arhiva, Budi human

SMS 987 na 3030

7 HUMANIH MOMAKA OBUKLO JE MAJICE SA LIKOM DEČKA (22) IZ RAČE: Cilj im je veoma human, KAPA DOLE ZA OVAJ GEST (FOTO)

Društvo -

Dušan Ostojić je rođen 1999. godine u Kragujevcu kao zdravo dete, a danas je njegovo zdravlje zavisi od humanih ljudi

Grupa od sedam momaka, odevena u majice sa likom bolesnog mladića Dušana Ostojića (22), trčala je u nedelju relaciju dugu 30 kilometara!

Oni su trčali od Rače do Kragujevca, a svoj podvig nazvali su "humanitarni trening". Kako navode, nisu se trkali, već samo trčali sa ciljem da se skrene pažnja na Dušanovu bolest.

Inače, Dušan Ostojić je rođen 1999. godine u Kragujevcu kao zdravo dete, a sa osam meseci starosti, doživeo je febrilne konvulzije ‘’dečji fras’’.

Dušan Ostojić
foto: Budi Human

Tada su krenuli njegovi zdravstveni problemi.

Kada je prohodao, hod mu je bio nestabilan i nepravilan a govor otežan. U toku odrastanja, roditelji su primetili zaostajanje u razvoju (lošu koordinacija pokreta za njegov uzrast). Tek sa napunjenih 9 godina, nakon detaljne dijagnostike, Dušanu su lekari uspostavili Dg. G608 Neuropathiae hereditariae et idiopathicae aliae (nasledno i idiopatsko oboljenje živaca).

Neurološki poremećaj koji Dušan ima , uzrok je nepravilnog razvoja mišića, spuštanje stopala, deformaciju kostiju, pojave nevoljnih pokreta, nestabilan hod, nepravilan rad srca, otežan govor, loši refleksi, izrazito slaba koncentracija i memorija.

Dušanovo lečenje svih ovih godina se svelo na fizikalne terapije i banjsko lečenje, što nije bilo dovoljno. Zadnja nada da bi se zaustavila progresija bolesti je transplatacija matičnim ćelijama koja se radi u inostranstvu.

Dušanu su sredstva potrebna za specijalističke preglede, transplataciju matičnim ćelijama, rehabilitaciju, fizikalne tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Dušanovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Dušanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 987 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human987 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000856442-59

Uplatom na devizni račun: 160600000085704690 IBAN: RS35160600000085704690 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Dušan Ostojić
foto: Budi Human

Inače, ovu humanitarnu akciju organizovala je Jelena Raškovic, a imena ostalih česnika su Nemanja Milošević i Nikola Milošević iz Jagodine, Dejan Petrović, Nemanja Tanasković, Ivica Radivojević, Branimir Pešić, Milan Simić iz Kragujevca. Novac za kupovinu i štampanje majica su obezbedili advokati Nemanja Janićijevic i Aleksandar Stevanović.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track