Najnovije vesti

DR STEVANOVIĆ UPOZORAVA: Epidemija može da podivlja u svakom trenutku
Foto: Printscreen

direktor Infektivne klinike

DR STEVANOVIĆ UPOZORAVA: Epidemija može da podivlja u svakom trenutku

Društvo

Prognoziranja o tome kako će se kretati tok epidemije više puta se nije uklapalo u ono što se do sada zna o drugim bolestima pa se zbog toga u svakom trenutku može očekivati da korona podivlja i da opet budemo u problemu a najsvežiji dokaz je Indija, rekao je danas direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović.

On je rekao da je oprez i dalje potreban, te da virus neće nestati sam od sebe.

"Ja kao infektolog sam školovan da uvek očekujem najgori scenario. Ako se spremimo za njega sve drugo što se bude desilo lako ćemo da prebrodimo. Ova bolest nije pobeđena, družićemo se mi sa njom još dugo i u svakom trenutku možemo očekivati da podivlja i da opet budemo u problemu, najsvežiji dokaz nam je Indija", poručio je dr Stevanović.

Na pitanje kako vidi masovnu imunizaciju u Srbiji i odziv građana, Stevanović ističe da o značaju vakcina mora mnogo više da se govori, te ukazuje na to da su vakcine spasile najviše života u svetskoj istoriji.

"Ja bih kao kliničar koji se nalazi na repu neuspešne vakcinacije i koji mora da se uključi u lečenje obolelih, rekao da mi ne govorimo dovoljno o vakcinaciji. Vakcine su proizvod medicinske nauke koji je spasio najveći broj života u istoriji, one su nam pomogle da pobedimo bolesti i da mnoge od njih stavimo pod kontrolu. Nadam se da će to učiniti i sa kovidom", rekao je Stevanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track