NIKOLA IZGUBIO BITKU SA OPAKOM BOLEŠĆU, SUPRUGA OBJAVILA TUŽNU PORUKU: Moj Niki, sada si na lepšem mestu gde te ništa ne muči
Foto: Printscreen/Instagram

borio se do kraja

NIKOLA IZGUBIO BITKU SA OPAKOM BOLEŠĆU, SUPRUGA OBJAVILA TUŽNU PORUKU: Moj Niki, sada si na lepšem mestu gde te ništa ne muči

Društvo -

Nikola Zdravković (29) iz Pirota preminuo je danas od posledica tumora na mozgu nakon dvogodišnje borbe sa opakom bolešću.

Njegova supruga Sara (26) objavila je tužnu vest na društvenim mrežama.

- Moj Niki, sada si na lepšem mestu, gde te ništa ne boli i ne muči, voli te tvoja Bubi najviše - napisala je Sara na društvenim mrežama.

Mladi inženjer se od marta 2019. godine lečio od tumora na mozgu. Lekarsku pomoć je potražio zbog glavobolja koje su ga mučile mesec dana i zbog bola u očima koje su pripisali umoru i napornom radu.

Snimak magnetne rezonance, međutim, pokazao je tumor na mozgu. Od operacije, koja je jako dugo trajala, ostale su mu posledice na periferni vid sa leve strane i na memoriju. Posle operacije primio je 30 zračnih seansi zajedno sa hemioterapijom nakon čega je usledilo još 12 ciklusa hemioterapija.

Narednog leta, nažalost, ponovo je dobio glavobolje i neke propratne simptome poput štucavice. Magnetna rezonanca je pokazala da se tumor proširio. Počelo je prikupljanje novca za njegovo lečenje, a u drugoj polovini avgusta prošle godine otišao je u bolnicu u Turskoj.

Do poslednjeg momenta se hrabro nosio sa bolešću.

Nikola je dijagnozu, podsetimo, dobio svega dva meseca pre zakazanog venčanja, ali mladi par nije hteo da dozvoli da ih bolest omete. Iz bolnice je izašao nekoliko dana pre venčanja.

- Time smo pokazali i ljudima i bolesti da ne odustajemo jedno od drugog i da ćemo se boriti za svoju ljubav - rekla je Sara ranije za medije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track