SKANDAL NA FDU JOŠ UVEK NEMA RASPLET: Slučaj Prokić za sada bez kazne!
Foto: Marina Lopičić, Shutterstock

Zločin bez kazne

SKANDAL NA FDU JOŠ UVEK NEMA RASPLET: Slučaj Prokić za sada bez kazne!

Društvo -

Iako je nastavno-umetničko veće Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu donelo rešenje kojim se utvrđuje da je profesor Nenad Prokić odgovoran za povredu kodeksa profesionalne etike, a studentski parlament FDU, takođe, osudio njegovo neakademsko ponašanje, Prokić je za sada prošao bez ikakve kazne za seksualno uznemiravanje studentkinja i on, za sada, i dalje zvanično radi na fakultetu.

Da je i nakon ovog skandala zvanično još uvek zaposlen na FDU Prokić je posredno i sam priznao.

- Nastavno-umetničko veće je odlučilo da se ne primenjuju nikakave sankcije prema meni, dakle ni interna ni javna opomena. Organizatori hajke su time nezadovoljni i instrumentalizuju studente, iznoseći optužbe iz prijava koje nisu procesuirane, pa prema tome ni meni predočene. Pritom ih koriste kao da su činjenice. Osvetnička kampanja. Uostalom, ja više i ne predajem na tom fakultetu, školska godina je završena i posle leta zvanično odlazim - rekao je Prokić za portal nova.rs, povodom objave studentskog parlamenta FDU da je protiv njega podneto pet prijava za seksualno uznemiravanje studentkinja.

U tom saopštenju, navodi se da je Prokić "slao neprimerene fotografije i poruke sa seksualnim konotacijama obično pred izlazak na diplomski ispit na kom je bio mentor, upućivao je telefonske pozive sa predlogom za viđanje, pozvao je studentkinju u stan na večeru, na hodniku je hvatao studentkinje oko struka, na časovima ih je dodirivao po leđima i zatezao im zadnji deo brushaltera". Od dekana FDU Miloša Pavlovića juče nismo dobili komentar ovim povodom.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track