GORI SRBIJA! OVO SU 3 NAJTOPLIJA GRADA DANAS U 13 SATI Koliko je izmereno kod vas, pogledajte temperature UV INDEKS OPASAN I DO 10
Foto: Dragana Udovičić

TROPSKI TALAS

GORI SRBIJA! OVO SU 3 NAJTOPLIJA GRADA DANAS U 13 SATI Koliko je izmereno kod vas, pogledajte temperature UV INDEKS OPASAN I DO 10

Društvo -

Sutra najtopliji dan, i do 40! Na Zlatiboru sutra 33 stepena

BEOGRAD- U Srbiji se sutra očekuje sunčano i veoma toplo vreme, a posle podne u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije i u Vojvodini, kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 17 do 25 stepeni, a najviša od 37 do 40.

Aktuelne temperature izmerene danas u 13 časova:

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

U Beogradu sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 25, a najviša oko 39 stepeni. Narednih dana pretežno sunčano.

Indeks UV zračenja veoma je visok:

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Vremenska prognoza za naredne dane

U petak veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 35 do 39, dok se za vikend očekuje osveženje za pet do osam stepeni. Uz lokalni razvoj oblačnosti, pljuskovi sa grmljavinom u petak posle podne, uveče i noću očekuju se na području Vojvodine, a za vikend u brdsko-planinskim predelima.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Od ponedeljka naredne sedmice ponovo sve toplije.

Vozači da izbegavaju najtopliji deo dana i ponesu tečnost

AMSS saopštio je danas da vozače očekuju tropski dani i da treba da izbegavaju najtopliji deo dana za vožnju. Savetuje se da ponesu dovoljno tečnosti kao i da provere pritisak u gumama. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije, u 07:30 časova, nema dužih zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelza. Kamioni na Batrovcima, na izlazu, čekaju 120 minuta, Šidu 240, Kelebiji 120, kao i na Horgošu.

Kurir.rs/Tanjug/RHMZ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track