PREMIJERKA OBIŠLA SANIRANU DEPONIJU STANJEVINE NA RECI LIM: Nekada bilo na TONE đubreta, pogledajte kako SADA izgleda (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

rešen višedecenijski problem

PREMIJERKA OBIŠLA SANIRANU DEPONIJU STANJEVINE NA RECI LIM: Nekada bilo na TONE đubreta, pogledajte kako SADA izgleda (FOTO)

Društvo -

Ne postoji građanka ili građanin, koji prolazeći magistralnim putem kod Prijepolja, nije video tone đubreta ili je morao da zatvori prozore na svom autu zbog neprijatnih mirisa, napisala je na svom Instagram profilu premijerka Ana Brnabić povodom obilaska deponije Stanjevine na reci Lim.

- Deponija Stanjevine na reci Lim predstavljala je višedecenijski problem, ne samo opštine Prijepolje, već cele Srbije. Ne postoji građanka ili građanin, koji prolazeći magistralnim putem kod Prijepolja, nije video tone đubreta ili je morao da zatvori prozore na svom autu zbog neprijatnih mirisa - napisala je premijerka.

Ovako je nekada izgledalo
Ovako je nekada izgledalofoto: Privatna Arhiva

Ona je dodala da su radovi na sanaciji i rekultivaciji ove nesanitarne deponije završeni, dok su, kako je navela, na prostoru nekadašnjeg smetlišta zasađeni četinari.

Bilo je na tone đubreta
Bilo je na tone đubretafoto: Privatna Arhiva

- Otpad iz Prijepolja privremeno se odvozi na, takođe nesanitarnu, Pribojsku deponiju, do završetka izgradnje transfer stanice Banjica u Novoj Varoši, čiju sam izgradnju danas obišla. Njena izgradnja omogućiće da i nesanitarna deponija u Priboju bude sanirana i zatvorena. Svesni smo svih ekoloških problema, ne bežimo od njih nego se suočavamo sa njima i sistemski ih rešavamo - poručila je premijerka Brnabić.

Deponija Stanjevine
foto: Privatna Arhiva

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track