STANOVI ZA 7 PORODICA: Stambena zgrada u Varvarinu uskoro prima izbeglice iz BiH i Hrvatske
Foto: Kurir/Ž.M.

FINALNI RADOVI

STANOVI ZA 7 PORODICA: Stambena zgrada u Varvarinu uskoro prima izbeglice iz BiH i Hrvatske

Srbija -

Izgradnja stambene zgrade u Varvarinu sa sedam stanova za izbegla i raseljena lica iz BiH i Hrvatske je u završnoj fazi. Građevinski radovi su završeni krajem prošle godine, a sada su u toku radovi na uređenju dvorišta i izgradnji garaža.

Realno je očekivati skorašnje useljenje sedam izbegličkih porodica, koje već 25 godina žive u ovoj pomoravskoj varopšici kao podstanari.

Varvarin
foto: Kurir/Ž.M.

"S obzirom na veliko interesovanje budućih korisnika tih zgrada, želim ovom prilikom da ih obavestim da će tokom leta biti završeni svi radovi i samim tim i stvoreni uslovi za useljenje sedam porodica. Trenutno se izvode radovi na kabliranju i priključnom vodu, što se tiče arhitektonskog uređenja dvorišta taj posao smo završili i ostaje još samo izgradnja garaža tako da verujem da će tokom letnjih meseci biti stvoreni svi uslovi za useljenje porodica", obećava predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević.

Rešavanje stambenih pitanja izbeglica sa područja bivše SFRJ je deo Potprojekta 7. Regionalnog stambenog zbrinjavanja, koji finasira međunarodna zajednica.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track