LJUDI, NEMAM VREMENA, A BEZ BUBREGA NE MOGU! Milica Adamović objavila ŠTA SVE MORA DA IMA DONOR
Milica Adamović moli za pomoć, Foto: Printscreen/Instagram

HITNO!

LJUDI, NEMAM VREMENA, A BEZ BUBREGA NE MOGU! Milica Adamović objavila ŠTA SVE MORA DA IMA DONOR

Društvo -

Milica Adamović objavila je šta je sve tačno potrebno od analiza osobi koja je voljna da joj donira organ

Milica Adamović kojoj treba bubreg objavila je novi apel, u kom je objavila šta je sve potrebno da ima njen potencijalni donor.

Kako joj se javla veliki broj ljudi, ona je objavila i zvanično da su podaci koji su je od osobe koja želi da joj da bubreg potrebno sledeće:

- Ime i prezime donora, datum rođenja - Krvna grupa - Vrednost krvnog pritiska - Visina i težina - Laboratorijske analize: kompletna krvna slika (CBC), glukoza u krvi, Hemoglobin A1C, urea i kreatinin u serumu, AST, ALT - Virusološka dijagnostika: HBS antigen, anti HCV antitela, anti HIV tela - Ultrazvuk abdomena

Njoj očajnički treba bubreg, jer joj je levi bubreg kad je bila dete, a drugi joj radi sa samo 10 odsto, zbog čega mokri direktrno iz bubrega u vreću.

Ranije je objavljivala da nema još mnogo vremena da preživi i da joj lekari prognoziraju još šest meseci života. Objavljivala je i ranije molbe da svi koji žele dobrovoljno da mi pomognu i koji imaju nultu krvnu grupu i iznad 25 godina da mi se jave.

Milici se, kako je ranije rekla za Kurir, rekla da joj se mnogo ljudi javilo sa željom da pomogne, ali da je teško naći kompatibilnu osobu. Stoga je ona objavila šta je od analiza potrebno onima koji žele Milici da daju bubreg, da bi videli da li to uopšte mogu.

Milica Adamović apel
foto: Printscreen/Instagram

Ova 30-godišnjakinja na kraju je napisala:

Molim sve, ali bukvalno sve! Ko god može i želi dobrovoljno da mi pmogne doniranjem bubrega neka mi se javi! Ovo su analize koje treba da se urade! I molim vas budite sigurni u sebe, konsultujte se sa roditeljima, supružnicima! Nemam vremena da čekam! Shvatite ovo ozbiljno ako želite da mi pomognete!

Podsećanja radi, Kristijan Golubović, uradio je analize i snimak bubrega kako bi ga donirao devojci koja apeluje za pomoć. On se pre nekoliko dana oglasio na društvenim mrežama kao potencijalni donor za bolesnu Milicu Adamović.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track