Najnovije vesti

KRIZNI ŠTAB 1. AVGUSTA DAJE PREPORUKU O TREĆOJ DOZI: Premijerka Brnabić otkrila da se plaši sledećeg talasa korone
Foto: Printscreen TV Prva

munizacija ide teško i polako

KRIZNI ŠTAB 1. AVGUSTA DAJE PREPORUKU O TREĆOJ DOZI: Premijerka Brnabić otkrila da se plaši sledećeg talasa korone

Društvo
10:26h

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će Krizni štab 1. avgusta dati preporuku građanima o trećoj dozi vakcine protiv virusa korona.

Brnabić je na TV Prva kazala da će Nacionalno telo za vakcinaciju do 23. jula dati svoje mišljenje o trećoj dozi Kriznom štabu, nakon čega će Krizni štab dati preporuku građanima.

Prema njenim rečima, Nacionalno telo za vakcinaciju trenutno radi studije i to na osnovu studija proizvođača, iskustava drugih zemalja, ali i iskustva stečenog u našoj zemlji.

Kada je reč o vakcinaciji, premijerka kaže da je u ovom trenutku vakcinisano 48,6 odsto punoletnih građana i ocenjuje da imunizacija u našoj zemlji ide teško i polako.

Navela je da su se Loznica i Kraljevo priključile lokalnim samoupravama gde je više od 50 odsto vakcinisanih, kao i da ima još devet lokalnih samouprava koje su blizu da pređu taj prag.

"Ali, treba nam više i moramo više da radimo, pre svega sa omladinom", ističe premijerka i, navodeći da su juče studenti iz Sarajeva organizovano došli u Srbiju da se vakcinišu, kaže da naši studenti mogućnost za vakcinaciju ne koriste dovoljno.

"Plašim se sledećeg talasa", navodi Brnabić i ukazuje da je velika razlika između sredina gde je veći broj vakcinisanih, jer tamo zdravstveni sistemi nisu pod pritiskom i virusa korona ljudi se ne leče u bolnicama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja