01:01

KRAJ DRAME U ZGRADI RTS

neslana šala ili pretnja

KRAJ DRAME U RTS: Nema bombe, radnici pušteni da se vrate u zgradu (VIDEO)

Društvo -

Policija je posle jednočasovne pretrage zgrade Radio televizije Srbije u Takovskoj i Aberdarevoj ulici, dopustila zaposlenima da se vrate unutra jer nije pronađena nikakva eksplozivna naprava.

Ceo taj kraj prestonice bio je blokiran, a zgrada evakuisana pošto je oko 13 časova nepoznata osoba nazvala kol centar RTS sa tvrdnjom da je u zgradi podmetnuta bomba.

Kao što procedure nalažu, zaposleni su evakuisani, a na lice mesta je izašla specijalizovana Kontradiverziona ekipa MUP Srbije. Detaljnom pretragom, uz pomoć specijalno dresiranih pasa, nije pronađena nikakva pretnja.

Drama se završila oko 15 časova, kada je policija napustila lice mesta, a radnicima je omogućeno da se vrate.

RTS
foto: Kurir/Jelena Ivić

U toku je istraga kako bi se utvrdio identitet osobe koja je pozvala RTS i izazvala uzbunu, a tek treba da bude utvrđeno da li je u pitanju neslana šala ili neka vrsta pretnje.

Lažna dojava o postavljenoj bombi se goni se po članu 343. Krivičnog Zakona Republike Srbije: "Izazivanje panike i nereda". Zaprećena kazna je od šest meseci do pet godina zatvora.

Prva presuda po ovom delu izrečena je 2016. godini dvojici Nišlija koji su osuđeni na po devet meseci zatvora i novčanu kaznu od 60.000 dinara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track