Najnovije vesti

ZA ONE KOJI IDU U GRČKU STIŽE DOBRA VEST: Ministarka Matić objavila da je rešen veliki problem na granici
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

REŠENO

ZA ONE KOJI IDU U GRČKU STIŽE DOBRA VEST: Ministarka Matić objavila da je rešen veliki problem na granici

Društvo

Potvrda može biti u papirnom ili elektronskom obliku, te da je uz potvrdu potrebno priložiti i lični dokument.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je Ministarstvo turizma Grčke uspešno rešilo problem očitavanja QR kodova državljanima koji dolaze van zemalja Evropske Unije na proverama u zatvorenim prostorima i lukama.

- Građani Srbije, kao i Ujedinjenog Kraljevstva, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije itd. imali su probleme pri očitavanju QR kodova. Ovo je pitanje tehničke prirode, koje je moralo da se reši sa Grčke strane i njihov ministar turizma mi je danas potvrdio da je problem otklonjen - izjavila je Matić, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Građani koji dolaze van zemalja Evropske Unije mogu ući u zatvorene prostore, poput bioskopa, restorana, kafića uz potvrdu o kompletiranoj imunizaciji protiv virusa korona ili uz potvrdu da su bolovali od korona virusa u periodu od 1-6 meseci pre putovanja, piše u saopštenju.

Dodaje se da potvrda može biti u papirnom ili elektronskom obliku, te da je uz potvrdu potrebno priložiti i lični dokument.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track