Vlasnik Trinitija pokušao da se ubije!
Foto: KURIR

Završio iza rešetaka

Vlasnik Trinitija pokušao da se ubije!

Društvo -
Nenad Ristić nagutao se „bensedina“ jer su ga, kako tvrdi, prevarili partneri iz Egipta, zbog čega je 174 turista ostalo u Beogradu

BEOGRAD - Vadi se.Nenad Ristić, vlasnik turističke agencije Triniti“, koja je 174 srpskih turista pre dve večeri ostavila na cedilu, preksinoć je pokušao da se ubije, otkriva Kurir.Ristić je popio veću količinu „bensedina“, a njega je juče oko 18 sati u agenciji pronašao komšija, koji je i pozvao Hitnu pomoć. Potom je prevezen na VMA.On je prilikom saslušanja, kako tvrdi naš izvor, rekao da nije kriv i da je iz bolnice izašao na sopstveni zahtev kako bi policiji objasnio da je, u stvari, on prevaren.- Ja sam prevaren, mene su Egipćani prevarili. Dogovor je bio da se aranžmani plate kasnije, ali oni nisu ispoštovali dogovor - izjavio je Ristić u stanici.Njemu je određen pritvor od 48 sati, a desetoro turista podnelo je krivične prijave protiv njega jer nisu otišli na letovanje koje su uplatili.Izvor iz istrage kaže da je direktor „Trinitija“ u prvom trenutku tvrdio da je bio na VMA, da bi zatim kazao da se ne seća u kojoj je bolnici ležao. Kuriru su na VMA potvrdili da je Ristić bio u ovoj bolnici.Podsetimo, pre dve večeri 174 turista se zbog neizmirenih obaveza agencije prema avio-kompaniji vratilo sa aerodroma „Nikola Tesla“.- Satima smo stajali, a onda smo bili primorani da se vratimo kućama. Zamislite, 1.700 evra sam uplatio za sebe i svoju porodicu, a sad mi sve propade. Turistička inspekcija mi je rekla da ne znaju da li će nam isplatiti ceo iznos - kaže Beograđanin D. J. Zoran Arsenović, predsednik Upravnog odbora Jute, kaže za Kurir da je održan hitan sastanak sa ostalim agencijama koje su bile podzakupci na čarter-letu „Triniti travela“.Poslednja grupa treba da se vrati 27. avgusta. Što se tiče turista koji nisu ni otputovali, njima će novac biti vraćen - kaže Arsenović.Povodom ovog događaja, sinoć je održana i vanredna sednica Vlade, na kojoj je odlučeno da se obezbedi novčana pomoć i „Jatovavion kojim će se turisti vratiti za Beograd.

U agenciji juče nije bilo nikoga
U agenciji juče nije bilo nikoga

Uplatili su skupi hotel i ostali bez letovanja i para
Uplatili su skupi hotel i ostali bez letovanja i para

Putnici ostavljeni na milost i nemilost
Putnici ostavljeni na milost i nemilost

Izbačeno 100 turistaOko 100 turista koji su odseli u hotelu „Palma rojal“ u Hurgadi izbačeno je juče u popodnevnim satima iz hotela jer agencija „Triniti“ nije platila aranžmane.- Svi smo očajni. Trebalo je da tek 26. avgusta krenemo za Srbiju, a oni su nas izbacili na ulicu - kaže jedan od turista koji se javio našoj redakciji. U turističkoj inspekcija rekli su nam da će se naći rešenje za izbačene turiste.- Ili će se svi vratiti u Beograd, ili će nastaviti da letuju u nekom drugom hotelu - rekli su Kuriru iz inspekcije.

Ostavljen i Vlajko Senić?Na letovanju u Egiptu nalazi se i državni sekretar Ministarstva finansija Vlajko Senić, saznaje Kurir. Zasad nije poznato da li je i on žrtva turističkih agencija, to jest da li je ostao bez prevoza kući. Senić se nije odazivao na pozive novinara Kurira.

Dačić: Novac uzimao za sebe- Osumnjičeni je, iskorišćavajući svoj službeni položaj prilikom organizacije turističkih aranžmana, deo novca koji su putnici uplaćivali za putovanja, u iznosima od 50.000 do 150.000 dinara, prisvajao za sebe - rekao je Ivica Dačić, premijer i ministar policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track