KURIR TELEVIZIJA

EPIDEMIJA UTICALA NA POSLOVANJE KURISRKIH SLUŽBI I POŠTE! Skočile cene u domaćem i međunarodnom saobraćaju, skočio i obim posla

Društvo -

Bez obzira da li imate hitan paket ili vrednu pošiljku, torbu ili kofer, konačna cena i vreme dostave ne zavisi samo od težine, željenog odredišta, već i od načina na koji se roba dostavlja.

Kada je reč o slanju paketa u inostranstvo, u Pošti Srbije kažu da su svi problemi uzrokovani otkazivanjem međunarodnih letova tokom pandemije korona virusa.

Osim povišenog broja pošiljaka kako u unutrašnjem, tako i u međunarodnom saobraćaju, porasle su i cene.

Bojana Nikolić, direktorka Funkcije usluga JP Pošta Srbije kaže da su cene promenjene 1. aprila, a da je sve urađeno u skladu sa zakonskom regulativom.

"Cenovnik poštanskih usluga je promenjen u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju, kao i cenovnik platnih usluga. Cene su neznatno promenjene i usklađene sa rastom cena na malo i inflacijom koja je bila aktuelna u tom trenutku. Cena pisma je sa 27 otišla na 30 dinara", objasnila je ona.

U kurirskim službama koje posluju na teritoriji naše zemlje kažu da na formiranje cene dostave u njihovom slučaju utiču drugi faktori, pa potrebe za promenom cenovnika nije bilo.

Marko Rakić, predstavnik prodaje kurirske službe naglasio da se cene postavljaju u skaldu sa zakonskim regulativama, ali i ponašanjem tržišta.

"Ako skače cena derivata ili cene minimalnog rada, onda se razlika oseti na naše poslovanje", dodao je Rakić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track