JOŠ JEDAN SUDSKI SPOR ZBOG VODENICE: Investitorov sin pravio PIJANKE kod Manasije
Foto: privatna arhiva

MANASTIR KOJI POKUšAVAMO DA KANDIDUJEMO ZA UNESKO IMAO JOš MUKA

JOŠ JEDAN SUDSKI SPOR ZBOG VODENICE: Investitorov sin pravio PIJANKE kod Manasije

Društvo -

Osim što Manasija vodi sudski spor s izvesnim Mijom Jeremićem iz Despotovca, koji je na manastirskom imanju nelegalno sazidao vodenicu, a što sad može da ugrozi i šanse da ova svetinja dospe na Uneskovu Listu svetske kulturne i prirodne baštine, morala je da podnese tužbu i protiv Jeremićevog sina Siniše. Razlog - u vodenicu se bio praktično uselio, pa sa društvom bančio podno manastira punog monahinja.

U nedovršenu i mimo zakona građenu vodenicu, čije je rušenje nalagala i 2019. građevinska inspekcija, što je Jeremić ignorisao, neretko je dolazio Siniša Jeremić. Roštilj je već imao napravljen, pepela od pečenja još ima. To je, uzgred njegov otac planirao da koristi kako bi objekat komercijalizovao tokom posećenog viteškog festivala Džast aut, koji se od 2015. održava krajem avgusta pod zidinama manastira. Pa je Siniša, kako tvrdi sestrinstvo, došao tu, dovodio često muško društvo s kojim je pio alkohol i bančio. Kako je sestrinstvo manastira bilo nemoćno da iseli nezvane "goste" s imanja Manasije i svega 250 metara od ulaza u manastir, od kojih su zazirale, manastir podnosi tužbu i sa porodicom Jeremić ulazi u još jedan sudski spor.

1 / 5 Foto: Zorana Jevtić

U svoju odbranu, kako pokazuju sudski spisi sa suđenja koje je još u toku iinače javno, Siniša se pozvao i na svoju bolest zavisnosti - alkoholizam. On je sudu dostavio i otpusnu listu iz Gornje Toponice, gde je bio na lečenju mesec dana 2019, kako bi dokazao da je u nekom periodu bio u bolnici, a ne u vodenici. Tako je sud saznao da čovek koga je manastir tužio što na njihovo imanje i pod njihovim zidinama dovodi društvo i opija se, "dvadeset godina unazad prekomerno pije", da ima "prekide filmova", da je "ispoljavao agresivno ponašanje u alkoholisanom stanju", zbog čega je u pratnji policije smešten na lečenje.

Pokušavajući da se odbrani na sudu, Siniša Jeremić je dostavljao dokaz da mu je prebivalište u Despotovcu, što navodno dokazuje da uopšte nije u vodenici. Odbacujući optužbe, na sudu je tvrdio i da živi na relaciji Despotovac-Pariz, gde više od 10 godina obavlja sezonske poslove.

Ni otac ni sin Jeremić, s kojima smo pokušali preko posrednika da kontaktiramo, jer se na fiksni broj na prijavljenoj adresi stanovanja niko ne javlja, a mobilni nemamo, nisu se oglasili.

Kurir.rs/J.S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track