01:43

VIŠE OD 15.000 PENZIONERA IDE NA BESPLATNU REHABILITACIJU: Omiljene destinacije Vrnjačka banja i Banja Koviljača i Sokobanja!

KURIR TELEVIZIJA

VIŠE OD 15.000 PENZIONERA IDE NA BESPLATNU REHABILITACIJU: Omiljene destinacije Vrnjačka banja i Banja Koviljača i Sokobanja!

Društvo -

Na besplatnu rehabilitaciju u dvadesetak srpskih banja prijavilo se više od 50 hiljada korisnika, ali sreću da ode imaće tek nešto više od 15.000 penzionera. PIO fond je omogućio najstarijima da ukoliko ne dobiju besplatnu banju, odmor plaćaju na 12 rata.

Banje
foto: Kurir Televizija

Prednost kažu imaju oni sa nižim primanjima i dužim penzionerskim stažom, ali ima i onih koji godinama čekaju na ovakav odmor.

Ipak, banjski turizam je nekima i dalje nedostižan, te su se mnogi stariji požalili da vole banje, ali da nisu u prilici da sebi omoguće ovakav vid luksuza, dok ima i onih koji uživaju u poseti banjama, a kao omiljenu destinaciju izdvajaju Vrnjačku banju.

Tako misle i posetioci, sudeći po broju noćenja i atrakcija koje mame kako penzionere, tako i porodice sa decom.

Banje
foto: Kurir Televizija

- Kad je Bog stvarao Vrnjačku banju nije štedeo. Planina Goč, zapadna Morava, vode. Priroda je takva da se nije štedela, na nama je da to iskoristimo i sačuvamo - rekao je predsednik SO Vrnjačka Banja Ivan Radović.

Kako je za neke, banja i dalje luksuz omogućeno je da penzioneri čija mesečna primanja ne prelaze 29.378 dinara konkurišu za gratis mesto. Čini se da banjski turizam cveta, a pored lečenja i rehabilitacije, one sada pružaju i niz drugih atrakcija.

Banje
foto: Kurir Televizija

- Negde oko 40% ukupnih noćenja čine noćenja u banjama, tako da one predstavljaju ozbiljan turistički proizvod Srbije. Od kako je uvedene subvecionisana mera Vlade je potražnja za banjama još veća - rekla je direktorka turističke organizacija Srbije.

Banjski turizam obogaćuju kulturne manifestacije i festivali, a kao omiljene destincije ističu se Vrnjačka, Banja Koviljača i Sokobanja.

(Kurir.rs)

OVDE MOŽETE UŽIVO DA GLEDATE KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:19

KURIR ANKETA: Da li su penzioneri zadovoljni pomoći od 20.000 dinara?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track