VEĆ SMO U ČETVRTOM TALASU, BOLNICE SE UBRZANO PUNE Doktor Zoran Bekić upozorava: Delta soj se širi, neophodne kovid propusnice
Foto: Tamara Trajković

opasno

VEĆ SMO U ČETVRTOM TALASU, BOLNICE SE UBRZANO PUNE Doktor Zoran Bekić upozorava: Delta soj se širi, neophodne kovid propusnice

Društvo -

BEOGRAD - Srbija je uveliko u četvrtom talasu korona virusa i sve što je bilo predviđeno da će se dešavati krajem avgusta i početkom septembra - dešava se sada, izjavio je danas direktor Doma zdravlja Savski venac i direktor vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić.

Bekić je za TV Pink rekao da se bolnice ubrzano pune, a kolektivnog imuniteta nema jer nije vakcinisan dovoljan broj ljudi.

On je istakao da su kovid propusnice neophodne i da očekuje da vrlo brzo budu uvedene.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Kurir/T.S.

"Sigurno je da je bolje upustiti se u kovid propusnice iz nekoliko razloga. Oni koji su bili odgovorni i vakcinisali su se, sada ne treba da budu taoci onih koji nisu hteli da prime dozu", rekao je Bekić.

Prema njegovim rečima, kovid propusnice će ujedno ubrzati vakcinaciju.

Delta soj se i dalje širi i uglavnom ga ima na turističkim destinacijama, više od 90 odsto obolelih u Srbiji su zaraženi delta sojem, a skoro 90 odsto zaraženih i hospitalizovanih nije vakcinisano, naveo je Bekić.

Ocenio je da je nedopustivo da se zdravstveni radnici ne vakcinišu jer oni moraju biti odgovorni prema pacijentima i svojim bližnjima.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track