PATRIJARH PORFIRIJE IMA VEĆ 24.000 PRATILACA NA INSTAGRAMU: Poglavara SPC u rekordnom roku zapratilo hiljade ljudi!
Foto: Beoinfo

komunikacija

PATRIJARH PORFIRIJE IMA VEĆ 24.000 PRATILACA NA INSTAGRAMU: Poglavara SPC u rekordnom roku zapratilo hiljade ljudi!

Društvo -

BEOGRAD - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije izjavio je da ga je iskreno obradovalo što je njegovu zvaničnu Instagram stranicu već u prvih nekoliko sati počelo da prati više od 10.000 korisnika (trenutno oko 24.000 a da je ta društvena mreža po svojoj brzini, dostupnosti i ekonomičnosti jedan od najefikasnijih načina za komunikaciju.

U saopštenju SPC povodom početka Velikogospojinskog posta se navodi da je patrijarh Porfirije putem društvenih mreža želeo da izađe u susret interesovanju vernika, "ali i celokupne domaće i inostrane javnosti, o njegovom radu, stavovima i mišljenjima".

"Ne samo tradicionalni, linearni mediji (štampa, radio i televizija), nego čak i internet portali... po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti, što je isto tako važno, zaostaju za društvenim medijima, a moje je mišljenje da je u tom smislu najefikasniji Instagram", naveo je patrijarh SPC.

On je dodao da je namera da se vernicima SPC, ali i drugim zainteresovanima, kroz reči o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi, i odgovarajućim ilustracijama, upućuje porukua Jevandjelja.

Patrijarh Porfirije
foto: printscreen

"I, na posletku, sa zadovoljstvom na pitanje (novinara) 'da li su u planu i drugi slični koraci', ističem da, zajedno sa saradnicima, nameravam da unapredim misiju Crkve koristeći sve alate koje nam savremena tehnologija stavlja na raspolaganje", zaključio je patrijarh Porfirije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja