SENIČIĆ ZA KURIR: Neki hoteli u Evropi već neće da prime one koji nisu vakcinisani! OTKRIO DA LI ĆE NAM NEKO ZATVORITI GRANICE
Aleksandar Seničić, Foto: Printscreen/RTS

SVE SE ZNA

SENIČIĆ ZA KURIR: Neki hoteli u Evropi već neće da prime one koji nisu vakcinisani! OTKRIO DA LI ĆE NAM NEKO ZATVORITI GRANICE

Društvo -

Vakcinisani sugrađani imaju prednost - stav je Seničića

Turistička sezona u Srbiji je u jeku, a rast korona brojki mnoge brine. U Srbiji je prema današnjim podacima zaraženo 817 ljudi, a mnogi brinu za to da li će moći da otputuju i da li će neke zemlje menjati pravila za ulazak u te zemlje.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA), ocenio je za Kurir da do kraja turističke sezone neće biti većih izmena u uslovima putovanje.

- Ne očekuju se nova pravila za Grčku, Tursku, Albaniju, Egipat, Crnu Goru i slične destinacije na koje naš narod putuje. Evropska komisija trebalo je da zaseda danas, ali sve i da Srbija bude skinuta sa zelene liste, to ništa ne znači jer zemlje na to gledaju kao na preporuku, a ne kao obavezu.

- Činjenica je svakako da vakcinisani sugrađani imaju prednost. Inače, neki hoteli u Nemačkoj i Austriji neće da primaju nevakcinisane, što je sad sve češći trend po Evropi, jer je cilj da se što više ljudi vakciniše - rekao je Seničić za Kurir.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track