DR ZORAN BEKIĆ ZA KURIR: Zainteresovani građani za treću dozu treba da sačekaju poziv eUprave kako se ne bi stvarale gužve
Foto: Tamara Trajković

imunizacija

DR ZORAN BEKIĆ ZA KURIR: Zainteresovani građani za treću dozu treba da sačekaju poziv eUprave kako se ne bi stvarale gužve

Društvo -

Primanje treće buster doze protiv korona virusa počelo je juče, a prvog dana na vakcinalnom punktu na Beogradskom sajmu nije bilo gužve. Međutim, zainteresovani građani koji su dolazili po treću dozu nisu dobili poziv od eUprave pa zbog toga lekari upozoravaju da je najbolje sačekati poziv i doći u svoj termin kako se ne bi stvarale gužve.

vakcina, vakcinacija, korona virus
foto: Aleksandra Čolić

Dr sci.med. Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac i direktor vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu, rekao je za Kurir da je juče na Sajmu bilo zainteresovanih građana za treću dozu. - Ono što je bitno i na šta apelujem je da ljudi sačekaju da im stigne poziv ili poruka od eUprave sa njihovim terminom za vakcinu kako se ne bi stvarale gužve. Svako ko je došao po treću dozu nije vraćen, ali molimo građane da sačekaju svoje pozive - istakao je dr Bekić.

Na Sajam je došao i lider Srpskog pokreta obnove, Vuk Drašković sa suprugom Danicom koji su primili treću dozu "Fajzer" cepiva. Građani koji su prvog dana došli po treću dozu kažu da su uglavnom prve dve doze primili "Sinofarm" vakcinu, a sada se opredeljuju za "Fajzer". Stariji građani kojima je prošlo šest meseci od druge doze bili su među prvima, ali tu su i strani državljani iz Bosne i Hercegovine, Norveške i drugih zemalja koji su došli po prvu ili drugu dozu cepiva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track