PREMINUO DOKTOR DUŠAN ŠĆEPANOVIĆ: Ceo život posvetio medicini, kao vrstan pedijatar, 15 GODINA ŽIVEO SA TRANSPLANTIRANIM SRCEM
Foto: Marina Lopičić

5 godina živeo sa transplantiranim srcem.

PREMINUO DOKTOR DUŠAN ŠĆEPANOVIĆ: Ceo život posvetio medicini, kao vrstan pedijatar, 15 GODINA ŽIVEO SA TRANSPLANTIRANIM SRCEM

Društvo -

Prof. dr Dušan Šćepanović je bio predsednik Transplantacione mreže Srbije (TMS) i predsednik UO Dečje univerzitetske kliike u Tiršovoj, u Beogradu.

Ceo život je posvetio medicini, kao vrstan pedijatar - hirurg i urolog.

U Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj bio je zaposlen od juna 1982. godine. Bio je šef ŠEF ambulantno-polikliničke službe (1988 - 1990), šef hirurgije tumora (1990 - 2001).

U aprilu 1990. izabran je za generalnog direktora UDK u Tiršovoj i taj posao obavljao je u tri uzastopna mandata.

U njegovoj biografiji navodi se da je bio najmlađi doktor nauka na katedri hirurgije Medicinskog fakulteta u istoriji.

Master studije "Menadžment u sistemu zdravstvene zaštite " na Medicinskog fakultetu i Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, završio je u 58. godini života i 7. godini života posle transplantacije srca kao najstariji student u istoriji oba navedena fakulteta.

Vanredni profesor Medicinskog fakulteta postao je 1998. godine, a pre izbora za redovnog profesora hirurška karijera prekinuta 2006. zbog teške bolesti i transplantacije srca u Gracu.

Šćepanović je gotovo 15 godina živeo sa transplantiranim srcem.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track