NIJE MI JASNO JUNAČENJE UČITELJICE ADELE: Ljajić osudio skandal sa himnom u Novom Pazaru MORAMO DA SPREČIMO DALJI RAST TENZIJA
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Facebook

reagovanje

NIJE MI JASNO JUNAČENJE UČITELJICE ADELE: Ljajić osudio skandal sa himnom u Novom Pazaru MORAMO DA SPREČIMO DALJI RAST TENZIJA

Društvo -

Rasim Ljajić, predsednik SDPS-a, povodom skandala u Novom Pazaru u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo", gde je učiteljica Adela Karaahmetović Melajac đacima prvacima na početku školske godine umesto zvanične državne himne "Bože pravde" navodno pustila takozvanu himnu Bošnjaka, rekao je za Kurir da je učiteljica na društvenim mrežama već proglašena za "narodnog heroja" zbog svoje reakcije.

Novi Pazar, Adela Karaahmetovic Melajac, OŠ Rifat Burdžević Tršo
foto: Printscreen/Facebook/Sandžaknews

- To što će verovatno napraviti štetu i sebi i svojoj školi nikog sutra neće zanimati. Nikada nisam razumeo to junačenje i inaćenje na vlastitu štetu - kaže Ljajić.

Lider SDPS-a apeluje na nadležne organe da budu obazrivi.

- Pošto su se nacionalne strasti ponovo pojačale, ja samo apelujem na nadležne organe da imaju u vidu kompleksnost trenutka i specifičnosti sredine kad budu dobnosili odluke o ovom slučaju. Važno je da sprečimo dalji rast tenzija, a ne da dolivamo ulje na vatru - istakao je Ljajić.

Na društvenim mrežama, podsetimo, juče se pojavio snimak iz novopazarske škole na kome se vidi kako đaci sa rukom na srcu pevaju takozvanu himnu Bošnjaka "Ja sin sam tvoj".

Snimak možete videti OVDE

Pri tome je učionica bila ukrašena belim i zelenim balonima sa natpisom "Bosanski jer sam Bošnjak". Karaahmetović Melajac se snimkom pohvalila i na svom profilu na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/ A.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track