ŽICA NA BANDERI VARNIČILA I RANIJE? Prijatelji i rodbina tragično preminulog Jovana planiraju protest DA SE TRAGEDIJA NE PONOVI
Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen

mladić iz bečeja poginuo od strujnog udara

ŽICA NA BANDERI VARNIČILA I RANIJE? Prijatelji i rodbina tragično preminulog Jovana planiraju protest DA SE TRAGEDIJA NE PONOVI

Društvo -

Ni posle gotovo dve nedelje od tragične pogibije Jovana Marića (21) iz Bečeja prilikom povratka sa posla, njegova porodica nema podatke o tome kako se desila nesreća koja ih je zauvek zavila u crno.

Jedino znaju da je njihov sin nastradao u noći između 23. i 24. avgusta, nadomak kuće, dok je vozio bicikl. Pretpostavlja se da je na njega pala žica koja je visila sa stuba i da je to dovelo do strujnog udara.

Jovanovi poznanici, prijatelji, rodbina i komšije, nezadovoljni što ni do danas nisu utvrđene sve okolnosti nesreće, na "Fejsbuku" su osnovali grupu "Pravda za Jovana" sa više od 800 Bečejaca. Planiraju da naredne subote, odnosno 11. septembra, organizuju mirnu protestnu šetnju i tako daju podršku za pravdu za Jovana.

Prema pričama meštana, koje su stigle do Jovanove porodice, žica na banderi je tog 23. avgusta varničila još oko 19 časova, što je navodno videlo dvoje dece koja su se uplašila zbog toga i pobegla.

- Komšije su, koliko je porodica čula, prijavili to Elektrodistribuciji, ali niko nije izašao na teren - kaže ovaj prijatelj porodice Marić, ističući da ne zna pouzdano da li je to zaista i prijavljeno nadležnima i da ne može ništa da tvrdi.

- Te večeri je padala kiša.

Jovan je nastradao 24. avgusta između dva i pola tri posle ponoći. Na njega je dok se biciklom vraćao iz noćne smene sa posla, blizu kuće pao kabl sa bandere, zbog čega je došlo do strujnog udara.

Opomena da se tragedija ne ponovi

Porodica tragično nastradalog mladića ne želi da na protestu bude bilo kakvih nereda, niti da se politizuje. Žele da to bude opomena da se više ovakve stvari ne dešavaju, da se bandere provere i obezbede.

(Kurir.rs/Večernje novosti, LJ. Preradović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track